Patiënt aan het woord: Harry Mooij
Harry Mooij, woonachtig in Boekelo, kwam bij MST met prostaatklachten. Na de prostaatoperatie is in de recovery geconstateerd dat het hart toch niet goed functioneert. Uiteindelijk was het nodig om een pacemaker te implanteren.
Ik ben dit jaar meerdere keren in MST geweest maar ik heb alles prima doorstaan
Video: Harry vertelt
Lees meer patiëntverhalen

Ralph Stoové (43) is in december voor de tweede keer geopereerd aan hetzelfde been. 3 jaar geleden werd al een deel van zijn linkerbeen geamputeerd. Na problemen moest in december in MST nog een deel van dit been worden verwijderd. Het was voor Ralph een pittige periode. De Harderwijker deelt zijn verhaal en ervaringen nu op zijn blog en social media. ‘Hopelijk hebben mensen in een vergelijkbare situatie iets aan mijn ervaringen."

Nienke Menkehorst (11) kreeg op jonge leeftijd te horen dat ze schoenmaat 45 zou kunnen krijgen. Daarom werd ze in MST geopereerd om de groei van haar voeten te stoppen. “Ik ben heel blij met het resultaat.”

Eddy’s leven hing aan een zijden draadje toen hij met een coronabesmetting in MST werd opgenomen. Nu is hij volop aan het revalideren. “Ik ben positief ingesteld, maar toen spande het er echt even om.”

Onrustig overdag, ‘s nachts krijsend wakker worden, een opgezette buik en spugen. Bowie (0), de dochter van Fedor en Laura, kon zelfs niet op haar rug liggen. Het gezin kwam terecht in Medisch Spectrum Twente (MST) waar uiteindelijk tot een week observatie besloten werd. “Dat wij hier samen met zus Philou in de Ronald McDonald Huiskamer terecht konden, was echt een verademing.”

Daniëlle de Vries (36) is alleen het afgelopen jaar al 19 keer geopereerd. Ze heeft de ziekte van Crohn en is de laatste tijd daardoor vaker in het ziekenhuis dan thuis. Gelukkig voelt het ziekenhuis als een warm bad voor haar: “In Medisch Spectrum Twente wordt echt naar me geluisterd”.

Last hebben van buikpijn en binnen een uur op de operatietafel liggen. Stephan Veenstra (53) kan erover meepraten. Met een acute galblaasontsteking werd hij vorig jaar opgenomen in Medisch Spectrum Twente. “Als Enschedeër ben ik trots op dit ziekenhuis.”

"Bij een bedrijfsongeluk kwam mijn been knel te zitten tussen een heftruck en een vangrail. Het had niet veel gescheeld of ik kon dit niet navertellen, ik bloedde bijna leeg."

Suzanne (38) heeft bewust gekozen voor het voortraject voor palliatieve zorg. Nadat ze in december het goede nieuws kreeg dat ze was schoon verklaard van borstkanker, bleek drie maanden later dat de kanker terug was.

Het heeft lang geduurd, maar Annemieke Verhoeff heeft eindelijk een diagnose: het Median Arcuate Ligament syndroom. In het maag-darm ischemiecentrum van MST is dat bij haar vastgesteld..