Patiënt aan het woord: Harry Mooij
Harry Mooij, woonachtig in Boekelo, kwam bij MST met prostaatklachten. Na de prostaatoperatie is in de recovery geconstateerd dat het hart toch niet goed functioneert. Uiteindelijk was het nodig om een pacemaker te implanteren.
Ik ben dit jaar meerdere keren in MST geweest maar ik heb alles prima doorstaan
Video: Harry vertelt
Lees meer patiëntverhalen

Dit voorjaar scheurde de aorta van Henk Aalbers (68) waardoor hij een grote bloeding kreeg. Het was erop of eronder. “Als ik twee minuten later in het ziekenhuis was geweest, had ik het niet overleefd.”

In ons ziekenhuis slapen elke dag honderden zieke mensen. Vaak plotseling uit hun dagelijks leven geplukt, liggen ze ineens in een bed in MST. Hun verhalen verdienen het om verteld te worden.

Elyse (26) is 25 weken zwanger als haar verteld wordt dat ze een hersentumor heeft. Bijna een jaar later is haar dochter Lynn het lichtpuntje in haar strijd. “Mijn toekomst heb ik altijd voor mij gezien met kinderen, samenwonen en gelukkig zijn. En die visie blijf ik nog steeds houden.”

Gerrit werd tijdens zijn wandeling aangereden door een auto met hoge snelheid. Hij heeft een revalidatietraject achter de rug en vertelt nu hoe het met hem gaat.

Een hartafwijking kan je leven op de kop zetten. Inge Nieuwe Weme (40) weet er alles van. Na de diagnose heeft ze haar toekomstplannen behoorlijk moeten bijstellen, maar ze moet niets weten van zielig in een hoekje zitten. “Ik heb geen pech, maar geluk; ik ben er nog!”

Wij kregen een ingezonden brief binnen die we graag delen. Bijzonder, dit mooie dankwoord aan zoveel collega's!

Even mijn PSA-waarde laten meten, dacht Willy Uitslag toen hij in 2019 bij de huisarts was. Deze bleek iets verhoogd te zijn. In een prostaatkliniek in Duitsland kreeg hij de diagnose: prostaatkanker. “Een heftig woord, maar ik voelde mij gelukkig goed.”

Sinds een paar jaar weet Richard van Bodegom hoe het kwam dat zijn voet soms zoveel pijn deed, dat zelfs het water van de douche niet te verdragen was. In 2016 kreeg hij de diagnose jicht, een zeer pijnlijke aandoening. “Het voelt alsof er zandkorrels tussen je gewrichten zitten.”

Als nierpatiënt komt Frans Oude Egbrink (78 jaar) vaak in het ziekenhuis. Op 21 maart wordt hij gedialyseerd en ineens wordt hij misselijk. Een uur later heeft hij hoge koorts. De dokter wil dat hij getest wordt op het coronavirus. De uitslag is positief.