Chirurgie

Op de afdeling Chirurgie (Heelkunde) in MST behandelen we aandoeningen zoals infecties, tumoren, verwondingen en breuken, met operaties. Het gaat vaak om operaties die ingepland worden, maar ook spoedoperaties na ongevallen (trauma) worden door de chirurg gedaan.

Chirurgie is een overkoepelende term voor meerdere chirurgische specialismen. Bij de algemene chirurgie worden operaties uitgevoerd die bijna elke chirurg kan uitvoeren. De chirurgen zijn gespecialiseerd in vaat-, trauma-, of oncologische behandelingen en hebben daarbinnen weer hun eigen specialisatie. In de afbeelding hieronder kunt u klikken op de pagina’s van de verschillende specialisaties binnen de chirurgie.

Sinds 1 januari 2022 zitten de chirurgen van MST in een maatschap samen met de chirurgen van ZGT. We kunnen als maatschap chirurgie daardoor bijna alle chirurgische zorg voor patiënten dichtbij, in de regio, leveren. De lijntjes tussen de ziekenhuizen zijn kort en er is een goede samenwerking. Dat heeft voordelen voor onze patiënten.

Patiënt aan het woord

Kijk op mijn Zorg

Bij een bedrijfsongeluk kwam mijn been knel te zitten tussen een heftruck en een vangrail. Het had niet veel gescheeld of ik kon dit niet navertellen, ik bloedde bijna leeg. Gelukkig ben ik zelf EHBO-er en heb ik mijn eigen leven kunnen redden door alert te reageren. Met een riem van een collega heb ik mijn been afgeknepen.

Waar bent u naar op zoek?