Dermatologie

Welkom bij de afdeling Dermatologie. Ons team van dermatologen (huidartsen) behandelt mensen met aandoeningen van de huid en de daaraan grenzende slijmvliezen. Een dermatoloog behandelt niet alleen de aandoening. We kijken ook hoe de patiënt zelf in zijn vel zit en zijn ziekte beleeft en hoe mensen een huidaandoeningen kunnen voorkomen of ermee om kunnen gaan. Er zijn veel verschillende huidaandoeningen en behandelingen mogelijk, waarbij de dermatoloog tijdens de gehele behandeling erg betrokken blijft bij de patiënt. De dermatoloog voert niet alleen het onderzoek uit, maar behandelt zelf ook vaak, bijvoorbeeld chirurgische ingrepen en specifiek dermatologische behandelingstechnieken.

Samenwerking met andere disciplines

Om de juiste diagnose te stellen, maar ook voor de behandeling van een huidaandoening is het voor een dermatoloog soms nodig om met andere disciplines in het ziekenhuis samen te werken. Dit gebeurt onder andere via het ‘Multidisciplinair overleg’ ( MDO), een overleg waarin verschillende specialisten gezamenlijk een patiënt bespreken. De dermatologen van het MST nemen deel aan de volgende MDO’s:

  • Neurofibromatose
  • Wond Expertise Centrum
  • Hoofd-Hals Oncologie werkgroep
  • Huidtumoren
  • Immunologie

Wond Expertise Centrum (WEC)

Het Wond Expertise Centrum (WEC) is opgezet voor patiënten met een complexe wond en/of acute wond zonder genezingstendens na enkele weken behandeling. In het centrum werken dermatologen, vaatchirurgen, plastisch chirurgen, verpleegkundig specialisten, wondverpleegkundigen, gipsverbandmeesters, podotherapeuten en een orthopedisch schoentechnicus samen.

Lees hier meer over het Wond Expertise Centrum.

Centrum van Melanomen

Wij voeren chirurgische ingrepen zelf uit. Mocht het noodzakelijk zijn, dan wordt hiervoor samengewerkt met een plastisch chirurg. Ook wordt de meest optimale behandeling besproken in het ‘Hoofd-hals-team’ waarbij wordt samengewerkt tussen dermatoloog en andere specialisten.

Specialist aan het woord


Dr. Glade: “Pas als alle condities goed zijn, kan het lichaam de wond weer laten genezen”

Nieuws

Waar bent u naar op zoek?