Diëtetiek

‘Diëtetiek’ wordt ook wel omschreven als dieetleer of voedingsleer. De diëtist is dé deskundige op het gebied van voeding en de relatie tussen voeding, gezondheid en ziekte.

Diëtist is een paramedisch beroep, dat wil zeggen dat een diëtist werkt op verwijzing van een arts. Onze diëtisten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en allen zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. U bent zodoende verzekerd van behandeling door diëtisten die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied.

Als u bent opgenomen in Medisch Spectrum Twente kan uw behandelend medisch specialist het nodig vinden de diëtist in consult te vragen. U kunt ook zelf aan uw specialist vragen of het zinvol is om een diëtist te raadplegen. In Medisch Spectrum Twente werken 11 diëtisten. Elke diëtist heeft een eigen aandachtsgebied c.q. specialisme. Elke afdeling heeft op deze manier een of meerdere vaste diëtisten die daar werken als onderdeel van het multidisciplinair behandelteam.

Waar bent u naar op zoek?