Geheugenpoli

Vaak wordt de geheugenpolikliniek meteen in verband gebracht met dementie. Bij geheugenproblemen is er echter niet altijd sprake van dementie. Er kunnen ook andere oorzaken zijn voor geheugenproblemen, zoals een depressie, een tekort aan vitamine B12 en een teveel aan medicatie. Ook kan er sprake zijn van een goedaardige vergeetachtigheid, die veel bij ouderen voorkomt (normale veroudering) en niet hoeft te leiden tot dementie. In dat geval kan onderzoek ongerustheid wegnemen.

Hulp bij dementie

Er zijn verschillende vormen van dementie, maar ze hebben allemaal een grote invloed op het leven van de patiënt en mantelzorgers. Door een diagnose te stellen kunnen we u duidelijkheid geven over de klachten die u of uw mantelzorgers bemerken. Daarnaast kunnen we begeleiding inschakelen. Met een diagnose is het mogelijk meer zorg aan te vragen als dat nodig is. Tenslotte kunnen we in sommige situaties kiezen voor behandeling met medicatie om het ziekteproces af te remmen.

Eén plek in MST

Daarom is het belangrijk én prettig dat u op één plek terecht kunt voor diagnostiek. De geheugenpoli van MST biedt u die plek. Als u jonger bent dan 70 jaar wordt u verwezen naar de geheugenpoli van de neurologie. Als u 70 jaar of ouder bent, wordt u verwezen naar de geheugenpoli van de interne geneeskunde-ouderengeneeskunde.

Wat kunt u van ons verwachten?

  • Een persoonlijke benadering en een uitstekende begeleiding voor, tijdens en na de diagnose;
  • Zeer ervaren en deskundige neurologen, internisten-ouderengeneeskunde, neuropsychologen en verpleegkundig specialisten;
  • Korte verwijsmogelijkheden naar andere disciplines zoals de psychiater.
  • Uitstekende onderzoekmethoden om de ziekte vast te stellen;
  • Korte lijnen naar fysiotherapeutische, ergotherapeutische of logopedische behandeling;
  • Externe samenwerkingsverbanden onder andere met casemanagers van diverse thuiszorginstellingen;
  • Mogelijkheid van onderzoek bij anderstalige patiënten (migrantenpoli).
Waar bent u naar op zoek?