Laboratorium

Unilabs (voorheen Medlon) is de laboratoriumorganisatie die voor de ziekenhuizen Medisch Spectrum Twente (MST) en de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) de bloedafnames verzorgt en ook bloed, urine, feces en ander lichaamsmateriaal onderzoekt. Ook worden de bloedtransfusiedienst en de Trombosedienst verzorgd door Unilabs.

Vanaf 1 juli 2022 zijn de diagnostische centra SHO en Medlon samen verdergegaan onder de naam Unilabs Nederland, de internationale groep waar beide organisaties deel van uitmaken. Voor u betekent het dat u nog steeds dezelfde gezichten ziet en op alle locaties in Twente terecht kunt voor bloedafname en onderzoek. Meer informatie over het laboratorium kunt u vinden op de website van Unilabs.

Samenwerking

Er is sprake van een intensieve samenwerking tussen de specialisten uit beide ziekenhuizen en de Trombosedienst. Eén gezamenlijk laboratoriumsysteem zorgt voor snelle, betrouwbare en kwalitatief goede resultaten, inzichtelijk voor iedere aanvrager. Dat is prettig, want u kunt op alle locaties van Unilabs terecht, ongeacht voor welke specialist of huisarts u komt. Wij zorgen dat de uitslag snel bij de aanvrager terecht komt.

Prikpost zoeken

Unilabs heeft in Twente twee hoofdlocaties in de ziekenhuizen van ZGT Almelo en MST Enschede, met elk een ISO15189-gecertificeerd laboratorium en poli’s bloedafname. Verder heeft Unilabs in Twente ongeveer 65 locaties voor bloedafname en ander onderzoek. Voordat u komt voor bloedprikken, maakt u een afspraak via www.unilabs.nl.

Waar bent u naar op zoek?