Logopedie

Logopedie is onderzoek en behandeling van communicatiestoornissen met betrekking tot taal, spraak, stem, slikken en/of gehoor. Het is een specialisme gericht op het ontwikkelen, herstellen en onderhouden van de communicatie in al zijn facetten en het optimaliseren en behouden van een veilige slikfunctie. Logopedie biedt de patiënt preventie, zorg, training en advies ten aanzien van communicatie, mondfuncties, stemgeving en slikken.

Logopedie is een paramedisch beroep, dat wil zeggen dat een logopedist werkt op verwijzing van een arts. Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en zijn ingeschreven in het basis- /kwaliteitsregister Paramedici Logopedie. We zijn hoog-gespecialiseerd in het klinisch logopedisch handelen. U bent dus verzekerd van een behandeling door logopedisten die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied.

Raadplegen van logopedist

Als u bent opgenomen in Medisch Spectrum Twente kan uw behandelend medisch specialist de logopedist in consult vragen. U kunt ook zelf aan uw specialist vragen of het zinvol is om een logopedist te raadplegen. In Medisch Spectrum Twente werken 3 logopedisten. Elke logopedist heeft een eigen aandachtsgebied c.q. specialisme. De logopedisten maken deel uit van diverse multidisciplinaire behandelteams.

Waar bent u naar op zoek?