Longgeneeskunde

Wij leveren deskundige zorg aan patiënten met allerlei longaandoeningen, onder andere astma, COPD, longkanker, interstitiële longziekten en slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen.

Het MST is een opleidingsziekenhuis en ook de afdeling longziekten heeft arts-assistenten in dienst die in opleiding zijn tot longarts en arts-assistenten die nog niet in opleiding zijn.

Er wordt gebruik gemaakt van zorgpaden om de specifieke zorg rond een bepaald ziektebeeld te stroomlijnen (zorgpad COPD en zorgpad vlek-op de long).

Ingewikkelde ziektebeelden worden besproken in een multidisciplinair overleg (bijvoorbeeld oncologie, interstitiële longziekten en ernstig astma).

Behandeling en onderzoek

Per jaar behandelen wij ruim 25.000 patiënten via onze polikliniek en worden 2000 patiënten opgenomen op de longafdeling. Longziekten heeft een poliklinische afdeling met het secretariaat (B23) en een verpleegafdeling (C6). Daarnaast is er een functie-afdeling waar de longfunctie-onderzoeken plaatsvinden. Tenslotte is er een wetenschappelijk onderzoeksbureau dat wetenschappelijk onderzoek uitvoert in samenwerking met Universiteit Twente.

Update voor gebruikers van Philips CPAP-apparatuur

Waar bent u naar op zoek?