Stoppen met roken poli

Voorkomen is beter dan genezen. Echter, stoppen met roken is vaak niet makkelijk. Doordat er sprake is van een verslaving, bestaat er een haast onbedwingbare behoefte om te roken en kunnen ontwenningsverschijnselen optreden bij het gemis van een sigaret. Ook als iemand al heel lang rookt, kan stoppen met roken extra moeilijk zijn.

Om u te helpen om te kunnen stoppen met roken hebben wij een ‘Stoppen met roken poli’ opgezet. U kunt hier ondersteuning krijgen bij het stoppen met roken op het gebied van gedrag. De totale begeleiding duurt een jaar en is individueel gericht. Tijdens 1-op-1 gesprekken geven we u inzicht in de momenten en functies die het roken voor u heeft en leren we u dingen te doen zonder sigaret en werken op die manier naar een rookvrije toekomst!

U heeft een verwijzing van uw huisarts of een andere specialist nodig om een afspraak te kunnen maken.

Kwaliteit Stoppen met Roken Poli

De Stoppen met Roken Poli werkt volgens de “Zorgstandaard tabaksverslaving” en de CBO-richtlijn ”Behandeling van tabaksverslaving en stoppen met roken ondersteuning”.

Alle medewerkers van de Stoppen met Roken Poli zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken.

Vergoeding

Wanneer u verwezen bent voor een Stoppen met roken traject binnen MST valt dit onder medische specialistische zorg. Medisch specialistische zorg valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat zowel de begeleiding als de eventuele hulpmiddelen worden vergoed.

Wij sturen de factuur naar uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar gaat echter wel eerst het wettelijk bepaalde eigen risico met u verrekenen. Voor vragen over uw eigen risico verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar. Alleen zij hebben het totaal overzicht van de door u afgenomen zorg.

Stoppen met roken poli MST: Een succesverhaal

Waar bent u naar op zoek?