Sportspreekuur orthopedie

Bij het sportspreekuur werken een orthopedisch chirurg van MST en een sportfysiotherapeut samen. Door de directe afstemming tussen beide specialisten krijgt u een op maat gemaakt behandelplan.

Het sportspreekuur vindt op 2 locaties plaats:

  • Maandagochtend: Fysio Holland, door orthopedisch chirurg Veen.
  • Dinsdagmiddag: Universiteit Twente/sportcentrum, door orthopedisch chirurg L.H.M. Govaert, in samenwerking met Fysiotherapie Topvorm Twente.

Verwijzing van huisarts of medisch specialist

Voor een afspraak bij het sportspreekuur heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of een medisch specialist. U kunt een afspraak maken bij het secretariaat van orthopedie. Voor het sportspreekuur is het belangrijk dat er een recente röntgenfoto van aangedane schouder, heup, knie of enkel is gemaakt. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt er voorafgaand aan de afspraak nog een röntgenfoto gemaakt in MST.

Onderzoek & behandelplan

De sportfysiotherapeut en/of orthopedisch chirurg neemt een volledig onderzoek bij u af. Er wordt naar de beweeglijkheid en spierkrachten van het aangedane gewricht gekeken en bekeken of er pijn is bij een bepaalde stand of beweging. Hierna bespreken de orthopedisch chirurg en fysiotherapeut de gegevens en breiden ze indien nodig het onderzoek uit.

Na het onderzoek bespreken de orthopedisch chirurg en fysiotherapeut de bevindingen met u en wordt er een behandelplan opgesteld. Soms moet er eerst verder onderzoek worden gedaan naar de oorzaak van uw klachten. Door het specialistisch karakter van het spreekuur kan het voorkomen dat u wat langer moet wachten. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Contact

Dit Sportcentrum bij Universiteit Twente sportspreekuur wordt gehouden op Universiteit Twente in het Sportcentrum en bij Fysio Holland. Klik hier voor het maken van een afspraak op de poli.

Wanneer u onverwacht bent verhinderd, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk (minimaal 2 werkdagen voor datum afspraak) laten weten aan de polikliniek Orthopedie?

Waar bent u naar op zoek?