Traumachirurgie

onderdeel van Chirurgie

Op de afdeling traumachirurgie behandelen we patiënten na een ongeval. Een traumachirurg is een chirurg die zich daarmee bezighoudt. De traumachirurg heeft een brede algemene chirurgische basisopleiding, die zich later heeft toegespitst op de (chirurgische) behandeling van ongevalpatiënten. Omdat bij een ongevalpatiënt de letsels zich vaak niet beperken tot alleen botbreuken, maar ook hersenletsels, longletsels, vaat- en darmletsels veelvuldig voorkomen, heeft de traumachirurg een brede ontwikkeling op het gebied van chirurgie.

Spoedeisende Hulp

De traumachirurg coördineert de zorg van deze patiënten op de Spoedeisende Hulp (SEH). Flexibiliteit en snel handelen zijn hierbij erg belangrijk. Als een patiënt op de SEH binnenkomt, bekijkt de traumachirurg welke zorg eerst moet worden verleend. Daarbij kijkt hij naar het soort ongeval en het letsel van de patiënt.

traumachirurgen Medisch Spectrum Twente

Specialist aan het woord

Ralph De Wit: “Ik zorg dat iemand zo optimaal mogelijk verder kan met zijn leven”

Traumachirug Ralph de Wit

Innovatie in MST

Als eerste ziekenhuis in het oosten van het land heeft MST een medisch 3D print laboratorium. Onder regie van de afdeling Medisch Technologie worden 3D prints gemaakt voor onder andere specialisten van het Traumacentrum. MST maakt bijvoorbeeld een 3D-print van het bekken (maar het kan ook een ander lichaamsdeel zijn) als visualisatie. Dit om te gebruiken bij uitleg aan de patiënt, maar ook om de operatie goed voor te kunnen bereiden.

Waar bent u naar op zoek?