Traumachirurgie

onderdeel van Chirurgie

Een traumachirurg is een chirurg die zich bezighoudt met de behandeling van patienten na een ongeval. De traumachirurg heeft een brede algemene chirurgische basisopleiding, die zich later heeft toegespitst op de (chirurgische) behandeling van ongevalpatiënten. Het specialisme Traumachirurgie valt onder de afdeling: Chirurgie

Omdat bij een ongevalpatiënt de letsels zich vaak niet beperken tot alleen botbreuken, maar ook hersenletsels, longletsels, vaat- en darmletsels veelvuldig voorkomen, heeft de traumachirurg een brede ontwikkeling op het gebied van chirurgie.

Spoedeisende hulp

De traumachirurg coördineert de zorg van deze patiënt op de Spoedeisende Hulp. Flexibiliteit en snel handelen is van groot belang. Wanneer de patiënt op de spoedeisende hulp binnenkomt zal de traumachirurg prioritiseren welke zorg eerst moet worden verleend, gericht op de aard van het ongeval en het letsel van de patiënt.

Specialist aan het woord

Ralph De Wit: “Ik zorg dat iemand zo optimaal mogelijk verder kan met zijn leven”

Traumachirug Ralph de Wit

Innovatie in MST

Als eerste ziekenhuis in het oosten van het land heeft MST een medisch 3D print laboratorium. Onder regie van de afdeling Medisch Technologie worden 3D prints gemaakt voor onder andere specialisten van het Traumacentrum. MST maakt bijvoorbeeld een 3D-print van het bekken (maar het kan ook een ander lichaamsdeel zijn) als visualisatie. Dit om te gebruiken bij uitleg aan de patiënt, maar ook ter voorbereiding van de operatie.

Waar bent u naar op zoek?