Vaatchirurgie

onderdeel van Chirurgie

Hartelijk welkom op de website van de afdeling vaatchirurgie en interventieradiologie van Medisch Spectrum Twente. Het specialisme vaatchirurgie valt onder de afdeling Chirurgie.

Wij, de vaatchirurgen en interventieradiologen MST en SKB, vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent als u kiest voor een vaatbehandeling in ons ziekenhuis. U heeft er recht op te weten waarom wij een behandeling voorstellen en u heeft er recht op te weten wat de resultaten zijn van onze behandelingen.

Hybride operatiekamer

Bij een behandeling wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste technieken. Onderdeel hiervan is de Discovery, een verrijdbare röntgenrobot die door de hele ruimte kan worden gereden. Het apparaat staat volledig los van de vloer en het plafond. Dr Willigendael vertelt hier meer over in de onderstaande video.

Specialist aan het woord

Dr. Meerwaldt: “Als een wond niet geneest, staat niet op je voorhoofd geschreven waarom niet”

Meerwaldt

Nieuws

Vaatchirurg Bob Geelkerken en arts-onderzoeker Floor Metz in operatiekamer MST over nepoperaties
MST onderzoekt of het doorknippen van het middenrifbandje een langdurige vermindering van de klachten geeft of dat het slechts een placebo-effect is.
Worden patiënten met langdurige buikklachten geholpen met het doorknippen van het middenrifbandje tijdens een kijkoperatie? Dat wordt onderzocht in een studie onder aanvoering van MST vaatchirurg en hoogleraar Bob Geelkerken, waar € 1,3 miljoen subsidie aan is toegekend.
Waar bent u naar op zoek?