A.B. Jonge Poerink

Functie: Kinderarts
Bereikbaarheid: (053) 487 23 10
BIG Registratie: 59031480901

Introductie

Ik ben dokter Jonge Poerink en sinds 1999 kinderarts in Medisch Spectrum Twente en werkzaam op de afdeling kindergeneeskunde. Mijn opleiding tot kinderarts heb ik gevolgd in het Leids Universitair Medisch Centrum te Leiden. Daarna heb ik twee jaar gewerkt op de subafdeling kinderhemato-oncologie in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, waarbij ik extra ervaring heb opgedaan in de behandeling van kinderen met bloedziektes en kanker.

In MST ben ik algemeen kinderarts. Mijn aandachtsgebied is de kinderhemato-oncologie. Samen met mijn collega dokter Tummers heb ik de zorg voor kinderen waarbij de diagnose kanker is gesteld. De behandeling van een kind met kanker gaat altijd in zeer nauwe samenwerking met een van de kinderoncologische centra in Nederland. Vanuit Enschede is dat het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

Daarnaast neem ik deel aan de Victor Veau Stichting, een regionale werkgroep die zich bezighoudt met kinderen met een aangeboren lip, kaak en/of gehemelte spleet.

Op de woensdagochtend heb ik spreekuur in ’t Wiedenbroek te Haaksbergen.

Waar bent u naar op zoek?