Dr. W.C. Verra

Functie: Orthopedisch chirurg
Bereikbaarheid: (053) 487 27 40
BIG Registratie: 39912163501

Introductie

Mijn naam is Wiebe Verra. Na mijn studie geneeskunde heb ik gewerkt als ANIOS orthopedie bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Daarna heb ik in Leiden bij het LUMC een jaar fulltime onderzoek gedaan. Op 4 juli 2018 ben ik gepromoveerd aan de Universiteit van Leiden met een onderzoek naar de indicatiestelling en het verbeteren van de totale knieprothese behandeling. Ik heb enkele maanden stage gelopen (Fellowship) bij Charité Universitatsmedizin afdeling Orthopedie en Traumatologie in Berlijn, met bijzondere aandacht voor de totale knieprothese.

Bij MST houd ik mij dan ook bezig met knieartrose en de behandeling daarvan. Totale knieprotheses, revisie protheses, maar ook halve knieprotheses en gewricht sparende operaties aan het kniegewricht, bijvoorbeeld bij jonge mensen met slechte knieën. Verder ben ik eind 2018 als eerste in Twente begonnen met de voorste benadering voor heupprotheses (ook wel anterieure benadering, Franse methode, ASI etc genoemd). Verder is het MST een level 1 traumacentrum waar de orthopedie voor een deel meewerkt in de traumatologie. Ik ben één van de orthopedisch chirurgen van de vakgroep die met veel plezier traumatologie doet.

Het MST krijgt een grote schare aan studenten geneeskunde (vanuit UMCG Groningen), technisch geneeskunde studenten (vanuit de Universiteit Twente) en andere stagiairs die leren hoe het werken in de zorg op topklinisch niveau plaatsvindt. De orthopedie bij MST doet mee aan de opleiding tot orthopedisch chirurg. Bij het begeleiden en inspireren van deze groep hoop ik een rol te spelen. Als lid van de wetenschapscommissie van MST en als coördinator wetenschap van de vakgroep ben ik betrokken bij het wetenschappelijk onderzoek dat verricht wordt en ben ik ook betrokken als copromotor bij verschillende promotie trajecten.

Aandachtsgebieden

  • Algemene orthopedie
  • Knieprothesiologie
  • Revisie knieprothesiologie
  • Kniesparende chirurgie
  • Heupprothesiologie (direct anterieure benadering)
  • Traumatologie

Opleiding

  • Geneeskunde – Universiteit Utrecht
  • Orthopedie – Leiden/Den Haag (LUMC, HMC+, Haga)
  • Promotie “Prognostics of Outcome of Total Knee Replacement. On Patient Selection and Intraoperative Issues” – Universiteit Leiden
Waar bent u naar op zoek?