Alle zorgverzekeraars gecontracteerd voor 2020

Gecontracteerde zorgverzekeraars

Met alle zorgverzekeraars heeft MST een overeenkomst gesloten voor 2021. U kunt dus met alle zorgverzekeraars bij ons terecht.

Hoe weet ik of mijn verzekeraar voor 2021 zorg bij MST heeft gecontracteerd?

De meeste verzekeraars voeren meerdere merklabels. In de tabel onderaan deze pagina kunt u per label zien of er een contract voor 2021 met MST is afgesloten. Voor 2021 heeft MST met alle zorgverzekeraars een overeenkomst.

Voor welke zorg kan ik in MST terecht?

Bij spoedzorg kunt u altijd terecht in MST, ongeacht bij wie u uw zorgpolis 2020 afsluit. Voor nagenoeg alle niet-spoedeisende zorg kunt u gewoon in MST terecht kunt, als uw zorgverzekeraar een overeenkomst heeft gesloten.

Ook al is er een overeenkomst afgesloten, dan nog kan in een enkel geval uw verzekeraar een bepaald type onderzoek, behandeling of geneesmiddel voor u hebben ingekocht in een ander ziekenhuis in Nederland. Het betreft dan zeer specialistische zorg die relatief weinig voorkomt. In dat geval wordt u door ons of uw verzekeraar doorverwezen naar één van deze geselecteerde centra.

Welke zorg wordt vergoed in 2021?

Uw zorgpolis geeft u recht op vergoeding van ziekenhuiszorg die is opgenomen in het basispakket 2021. U kunt er voor kiezen om dit uit te breiden door een aanvullend zorgpakket af te sluiten. Bekijk wat u vergoed krijgt in het basispakket.

Voor een aantal onderzoeken en behandelingen geldt een eigen bijdrage. Bekijk meer informatie.

Verder valt ziekenhuiszorg onder het verplichte Eigen Risico (€ 385 in 2021). Bekijk meer informatie.

Belangrijk

Raadpleeg voorafgaand aan uw ziekenhuisbezoek altijd uw zorgpolis of de website van uw zorgverzekeraar of MST is gecontracteerd door uw verzekeraar, en over de hoogte van uw vergoeding. Bij twijfel belt u uw zorgverzekeraar voorafgaand aan uw bezoek aan Medisch Spectrum Twente.

Alle zorgverzekeraars

Klik op de eerste letter van de naam van uw zorgverzekeraar om te bekijken of er een overeenkomst is met MST. Staat uw zorgverzekeraar, label of polis er niet bij? Neem dan contact op met de desbetreffende zorgverzekeraar.

Overzicht labels zorgverzekeraars

Label Zorgverzekeraar Contract 2020 Contract 2021
Achmea/Zilveren Kruis Achmea/Zilveren Kruis
Aevitae Eucare
Agis Achmea/Zilveren Kruis
Anderzorg Menzis
ASR ASR
Avéro Achmea Achmea/Zilveren Kruis
Azivo Menzis
AZVZ Multizorg VRZ
Besured IptiQ
Bewuzt VGZ
CZ CZ
De Amersfoortse Multizorg VRZ
De Friesland Zorgverzekeraar Achmea/Zilveren Kruis
De Goudse VGZ
Ditzo Multizorg VRZ
DSW DSW
ENO Multizorg VRZ
Eucare VGZ
FBTO Achmea/Zilveren Kruis
HEMA Menzis
IAK VGZ
IK! Achmea/Zilveren Kruis
Interpolis Achmea/Zilveren Kruis
inTwente DSW
IptiQ IptiQ
IZA Cura VGZ
IZZ Zorgverzekeraar VGZ
Just CZ
Kiemer Achmea/Zilveren Kruis
Menzis Menzis
Multizorg Multizorg VRZ
National Acedemic IptiQ
Nationale Nederlanden zorg CZ
Nedasco Achmea/Zilveren Kruis
OHRA CZ
ONVZ Multizorg VRZ
OZF Achmea Achmea/Zilveren Kruis
PMZ Menzis
PNOzorg Multizorg VRZ
Pro life Achmea/Zilveren Kruis
Promovendum IptiQ
Salland Multizorg VRZ
Salland Direct Multizorg VRZ
Stad Holland DSW
Turien & Co (Avéro) Achmea/Zilveren Kruis
Turien & Co (VGZ) VGZ
Univé VGZ
VGZ VGZ
VvAA Multizorg VRZ
YouCare Achmea/Zilveren Kruis
ZEKUR VGZ
Ziezo Achmea/Zilveren Kruis
Zorg en Zekerheid Multizorg VRZ
Zorgverzekeraar UMC VGZ

Een contract betekent niet altijd dat alle zorg ook daadwerkelijk voor 100% wordt vergoed. Soms zijn bepaalde vormen van zorg uitgesloten, of wordt de zorg niet volledig vergoed. In geval van budgetpolissen kan het betekenen dat u een fors deel van de zorg zelf moet betalen. Raadpleeg daarom voorafgaand aan uw ziekenhuisbezoek altijd uw zorgpolis of de website van uw zorgverzekeraar over de hoogte van uw vergoeding.

Gecontracteerde paramedische zorg

Als u fysiotherapie, ergotherapie of logopedie krijgt tijdens een (dag-) opname in Medisch Spectrum Twente, dan is dit altijd op verzoek van uw behandelend arts. De kosten voor de therapie zijn dan onderdeel van de ziekenhuiszorg en worden vergoed mits uw zorgverzekeraar een contract heeft met Medisch Spectrum Twente.

Als u na uw ontslag uit het ziekenhuis ook nog gebruikt maak van de paramedische zorg (eerstelijns zorg), dan wordt dit apart in rekening gebracht. Als uw zorgverzekeraar geen contract heeft met Medisch Spectrum Twente voor deze eerstelijns paramedische zorg, dan zenden wij de nota rechtstreeks aan u. U kunt deze dan indienen bij uw zorgverzekeraar. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt hangt af van uw zorgpolis. Raadpleeg de website van uw zorgverzekeraar hiervoor.

Waar bent u naar op zoek?