Nieuws

In de maanden mei, juni en juli vinden er wegwerkzaamheden plaats. Je leest hier waar ze plaatsvinden.
Waar over 2023 een positief resultaat van 7,7 miljoen euro was voorzien, heeft Medisch Spectrum Twente (MST) een negatief resultaat van 7,3 miljoen euro gerealiseerd. De oorzaak hiervan ligt in een beperkt aantal incidentele posten, die hebben bijgedragen aan het negatieve resultaat.
MST en SKB slaan de handen ineen om wachttijden terug te dringen voor hernia operaties. MST patiënten met een hernia worden door een MST chirurg geopereerd in SKB.
De ziekenhuizen MST, ZGT, SKB en Saxenburgh hebben een belangrijke stap gezet in de samenwerking om zorg in Oost-Nederland voor patiënten met kanker te behouden. Patiënten met endeldarmkanker (rectumcarcinoom) worden op termijn in ZGT geopereerd door chirurgen uit de verschillende ziekenhuizen.
Tijdens de feestdagen zijn de openingstijden voor de poliklinieken, Diagnostisch Centrum Twente en bloed prikken in het ziekenhuis anders. Lees hier meer.
Medisch Spectrum Twente
Kom jij zaterdag 20 april naar de gratis Publieksacademie 'Hartfalen en Leefstijl'? Hier vertellen verschillende sprekers over wat de oorzaken zijn van hartfalen, hoe je het kunt herkennen, wat de behandelmogelijkheden zijn en wat het belang is van een gezonde leefstijl. Meld jij je aan?
Voor het 10e jaar organiseert de AYA Foundation een hyacintenactie. Op vrijdag 26 januari tussen 09:00 en 16:00 kun je bij de hoofdingang van MST een bosje hyacinten kopen. De opbrengst gaat naar zorg voor jongvolwassenen met kanker.
hyacinten
MST is het enige ziekenhuis in Nederland dat zowel de nieuwste robot voor Neurochirurgie als ook een Da Vinci robot voor aandoeningen in de buik heeft. Dit is een hele grote stap vooruit.
Zeven keer per dag een kleine maaltijd. Met het nieuwe voedingsconcept ‘Smakelijk en Gezond – Gastvrij MST’, waar we sinds 1 november in Medisch Spectrum Twente mee werken, krijgen patiënten meer eiwitten en calorieën binnen en minder zout. Het doel is dat patiënten sneller herstellen.
voeding op maat
Bij deze publiceren we het jaarverslag 2022 over de oncologische zorg in MST. In dit jaarverslag laten we zien hoe we de oncologische zorg binnen MST samen met de omliggende partners in 2022 hebben georganiseerd.
Waar bent u naar op zoek?