Binnen het Samen Beter programma Geboortezorg van Santeon wordt data verzameld voor het verbeteren van de geboortezorg. De focus ligt op het terugdringen van het aantal ongeplande keizersneden en totaalrupturen, omdat dit de waarde van de zorg voor de patiënt aanzienlijk verhoogt.
“Er komen steeds meer nieuwe mogelijkheden, zelfs bij patiënten die al geopereerd zijn aan lever of maagdarmkanaal. Het is een mijlpaal en ik ben trots dat we dit in huis hebben. Het is enorm voordelig voor de patiënt.”
Vanaf 14 april gaan medisch specialisten, orthopeden en anesthesiologen van MST operaties in dagopnames uitvoeren binnen Equipe Zorgbedrijven in Enschede. Na de overeenkomst met OCON vorige week, is MST ook tot overeenstemming gekomen met Equipe Zorgbedrijven. Equipe Zorgbedrijven is het moederbedrijf van Xpert Clinics en Velthuis kliniek.
Keuzehulpen worden sinds enkele jaren in de zorg gebruikt om mensen samen met hun zorgverlener te laten beslissen bij de keuze voor een behandeling of een zorgaanbieder. De CVA keuzehulp is speciaal ontwikkeld voor patiënten die met een beroerte zijn opgenomen in het ziekenhuis.
Om de wachtlijsten die de afgelopen tijd zijn ontstaan te verminderen, gaat MST samenwerken met externe partijen in de regio, zoals OCON Orthopedische kliniek.
Het internationale project Grensstreken is gericht op het realiseren van deze kwaliteitsverbetering. Het doel is betere patiëntenzorg door digitale gegevensuitwisseling bij grensoverschrijdende zorg.
Er zijn mensen die door een bepaalde aandoening een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden of te overlijden dan hun leeftijdsgenoten. Bepaalde patiënten die binnen een medische (hoog)-risicogroep vallen, worden in MST gevaccineerd.
Sinds eind 2020 staat er een prachtige wensboom in ons ziekenhuis. Daar zijn al veel mooie en bijzondere wensen ingehangen. De eerste wensen zijn in vervulling gebracht.
The Fitgame: een samenwerking op het gebied van topsport, zorg en onderwijs.
Zilveren Kruis en Santeon (waarvan MST een onderdeel is) gaan intensief samenwerken. De samenwerking is gericht op het verbeteren van de Nederlandse (ziekenhuis)zorg
Om de kwaliteit en bereikbaarheid van de medisch specialistische zorg voor patiënten verder te verbeteren gaan Medisch Spectrum Twente (MST) en Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) intensiever samenwerken.
Sinds 2016 werken de Santeon ziekenhuizen actief samen aan het verbeteren van de zorg rondom prostaatkanker. Op een aantal onderwerpen zijn afspraken gemaakt om de aanpak tussen de Santeon ziekenhuizen gelijk te trekken.
Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Ieder jaar wordt op deze dag wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar één op de drie Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd.
Op 25 januari vond voor de zevende keer de uitreiking van de Pioneers in Health Care (PIHC) vouchers plaats. Elf onderzoeksteams ontvingen tijdens een digitale bijeenkomst een voucher voor hun medisch-technologisch onderzoek.
Het raakt ons enorm dat mensen hebben geprobeerd schade aan te richten aan ons ziekenhuis en dat onze medewerkers zich angstig hebben gevoeld.
Tamara van Ark heeft het Santeon boek ‘Waardegedreven zorg, droom of werkelijkheid’ in ontvangst genomen. Het boek is een antwoord op de toenemende interesse om met waardegedreven zorg aan de slag te gaan.
Een interactieve app met een voor iedere patiënt op maat gemaakt revalidatieprogramma. Dat is de hartrevalidatie-app CureYou, waarmee patiënten kunnen bouwen aan een gezonde en vitale levensstijl na een hartoperatie of andere cardiologische ingreep.
Het BCG-vaccin biedt kwetsbare ouderen geen bescherming tegen ziekteverschijnselen door COVID-19. Dat zijn de eerste resultaten van de BCG-PRIME studie onder 6132 kwetsbare patiënten van 60 jaar en ouder.
Twentse zorg- en welzijnsorganisaties, 14 gemeenten, GGD, Menzis en burgercoöperatie Twentse Noabers hebben samen een visie op de toekomst van de zorg in Twente ontwikkeld. De regiovisie ‘Twente Beter’ laat zien hoe we de Twentse zorg in de toekomst toegankelijk, goed en betaalbaar kunnen houden.
Onze Cliëntenraad schreef een brief naar alle medewerkers en vrijwilligers van ons ziekenhuis. Lees de brief in dit artikel.
Twee patiënten die lijden aan epilepsie, hebben in het Medisch Spectrum Twente een klein implantaat gekregen dat volcontinu hersensignalen kan meten. Analyse van deze signalen, met artificial intelligence ontwikkeld aan de Universiteit Twente, helpt vervolgens bij de behandeling.
Een metershoge stalen wensboom is in gebruik genomen als wensboom in MST locatie Enschede. Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen een wens voor een ander in deze boom hangen.
Bekijk de allereerste online Medische Publieksacademie Twente. In deze uitzending staat de samenwerking met Defensie centraal.
Op donderdag 3 december promoveerde Tsz Wong, neuroloog in opleiding in MST. Hij deed de afgelopen jaren onderzoek naar de genetica van de ziekte van Alzheimer en frontotemporale dementie, twee vormen van dementie.