Nieuws

Een beroerte komt vaak voor. Patiënten en medisch specialisten vertellen in deze Medische Publieksacademie Twente - Ongeluk in de hersenen over oorzaken, hoe je het herkent en de impact ervan.
Medische Publieksacademie Twente over beroertes
In september 2021 is de landelijke campagne ‘Samen beslissen’ gestart. De campagne, waar MST ook aan meedoet, geeft zorggebruikers en zorgverleners tips en hulpmiddelen om beter en vaker samen te beslissen over de zorg.
Samen beslissen
MST is een LEEFH expertise centrum op het gebied van Familiaire Hypercholesterolemie (‘FH’, erfelijk verhoogd cholesterol). FH is een veel voorkomende genetische aandoening met een zeer hoog risico op hart- en vaatziekten. Vroege opsporing kan veel problemen op latere leeftijd voorkomen.
MST beleefde door de coronapandemie een turbulent jaar. Door de samenwerking en gezamenlijke inspanning van alle medewerkers in de ziekenhuizen en in de zorg in de regio is het ondanks de coronacrisis gelukt om hele goede en persoonlijke zorg te geven aan de patiënten en om veel van de gestelde doelen te behalen.
Binnen het Samen Beter programma Geboortezorg van Santeon wordt data verzameld voor het verbeteren van de geboortezorg. De focus ligt op het terugdringen van het aantal ongeplande keizersneden en totaalrupturen, omdat dit de waarde van de zorg voor de patiënt aanzienlijk verhoogt.
Santeon geboortezorg
Vanaf 14 april gaan medisch specialisten, orthopeden en anesthesiologen van MST operaties in dagopnames uitvoeren binnen Equipe Zorgbedrijven in Enschede. Na de overeenkomst met OCON vorige week, is MST ook tot overeenstemming gekomen met Equipe Zorgbedrijven. Equipe Zorgbedrijven is het moederbedrijf van Xpert Clinics en Velthuis kliniek.
Keuzehulpen worden sinds enkele jaren in de zorg gebruikt om mensen samen met hun zorgverlener te laten beslissen bij de keuze voor een behandeling of een zorgaanbieder. De CVA keuzehulp is speciaal ontwikkeld voor patiënten die met een beroerte zijn opgenomen in het ziekenhuis.
Het internationale project Grensstreken is gericht op het realiseren van deze kwaliteitsverbetering. Het doel is betere patiëntenzorg door digitale gegevensuitwisseling bij grensoverschrijdende zorg.
Waar bent u naar op zoek?