Nieuws

Binnen het Samen Beter programma Geboortezorg van Santeon wordt data verzameld voor het verbeteren van de geboortezorg. De focus ligt op het terugdringen van het aantal ongeplande keizersneden en totaalrupturen, omdat dit de waarde van de zorg voor de patiënt aanzienlijk verhoogt.
Santeon geboortezorg
Vanaf 14 april gaan medisch specialisten, orthopeden en anesthesiologen van MST operaties in dagopnames uitvoeren binnen Equipe Zorgbedrijven in Enschede. Na de overeenkomst met OCON vorige week, is MST ook tot overeenstemming gekomen met Equipe Zorgbedrijven. Equipe Zorgbedrijven is het moederbedrijf van Xpert Clinics en Velthuis kliniek.
Keuzehulpen worden sinds enkele jaren in de zorg gebruikt om mensen samen met hun zorgverlener te laten beslissen bij de keuze voor een behandeling of een zorgaanbieder. De CVA keuzehulp is speciaal ontwikkeld voor patiënten die met een beroerte zijn opgenomen in het ziekenhuis.
Het internationale project Grensstreken is gericht op het realiseren van deze kwaliteitsverbetering. Het doel is betere patiëntenzorg door digitale gegevensuitwisseling bij grensoverschrijdende zorg.
Sinds eind 2020 staat er een prachtige wensboom in ons ziekenhuis. Daar zijn al veel mooie en bijzondere wensen ingehangen. De eerste wensen zijn in vervulling gebracht.
Wens vervuld van twee jongens
Om de kwaliteit en bereikbaarheid van de medisch specialistische zorg voor patiënten verder te verbeteren gaan Medisch Spectrum Twente (MST) en Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) intensiever samenwerken.
Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Ieder jaar wordt op deze dag wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar één op de drie Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd.
Op 25 januari vond voor de zevende keer de uitreiking van de Pioneers in Health Care (PIHC) vouchers plaats. Elf onderzoeksteams ontvingen tijdens een digitale bijeenkomst een voucher voor hun medisch-technologisch onderzoek.
Onderzoekers darminfarct Geelkerken
Het raakt ons enorm dat mensen hebben geprobeerd schade aan te richten aan ons ziekenhuis en dat onze medewerkers zich angstig hebben gevoeld.
Een interactieve app met een voor iedere patiënt op maat gemaakt revalidatieprogramma. Dat is de hartrevalidatie-app CureYou, waarmee patiënten kunnen bouwen aan een gezonde en vitale levensstijl na een hartoperatie of andere cardiologische ingreep.
Twentse zorg- en welzijnsorganisaties, 14 gemeenten, GGD, Menzis en burgercoöperatie Twentse Noabers hebben samen een visie op de toekomst van de zorg in Twente ontwikkeld. De regiovisie ‘Twente Beter’ laat zien hoe we de Twentse zorg in de toekomst toegankelijk, goed en betaalbaar kunnen houden.
Onze Cliëntenraad schreef een brief naar alle medewerkers en vrijwilligers van ons ziekenhuis. Lees de brief in dit artikel.
Twee patiënten die lijden aan epilepsie, hebben in het Medisch Spectrum Twente een klein implantaat gekregen dat volcontinu hersensignalen kan meten. Analyse van deze signalen, met artificial intelligence ontwikkeld aan de Universiteit Twente, helpt vervolgens bij de behandeling.
1 2 3 9
Waar bent u naar op zoek?