Nieuws

Tijdens de feestdagen zijn de openingstijden voor de poliklinieken, Diagnostisch Centrum Twente en bloed prikken in het ziekenhuis anders. Lees hier meer.
Medisch Spectrum Twente
Vanaf 1 april 2023 wordt Kaakchirurgie Oost Nederland (KON) onderdeel van MST. Dit betekent dat de kaakchirurgische zorg van Kaakchirurgie Oost Nederland door MST wordt uitgevoerd, ook op de locaties van ZGT. Alle communicatie naar patiënten en andere betrokkenen gebeurt vanaf 1 april door MST.
Op 16 maart wordt er actie gevoerd in MST. Als u niets van ons hoort, gaat uw afspraak in het ziekenhuis op 16 maart door.
Het Charter Diversiteit richt zich op meerdere dimensies van diversiteit: arbeidsvermogen, etnisch-culturele diversiteit, gender, leeftijd en LHBTI+. Benieuwd waarom MST dit belangrijk vindt?
charter diversiteit
Drie op de vier zorgmedewerkers krijgt wel eens te maken met agressie tijdens het werk. Voor teveel medewerkers een reden dat ze klachten hebben, thuis zitten, of overwegen om de zorg te verlaten. Bekijk hier de regionale campagne tegen agressie in de zorg.
Samen tegen agressie in de zorg
Op donderdag 19 januari zijn bij hogeschool Saxion in Enschede de Pioneers in Health Care Innovatiefonds vouchers toegekend aan de 11 winnende onderzoeksprojecten in Oost-Nederland.
Niet meer jaarlijks naar het ziekenhuis voor controle van een geïmplanteerde neurostimulator, maar het apparaat op afstand uitlezen en bijstellen. Bij acht patiënten in MST is een nieuwe functie toegevoegd.
MST neurostimulator
Medisch Spectrum Twente heeft met alle verzekeraars overeenstemming bereikt voor het leveren van zorg in 2023. Daarmee is MST een van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat nu al alle contracten rond heeft.
In het kader van veilige zorg aan patiënten hebben we besloten het handen schudden niet terug te laten komen. In MST maken we gebruik van een gesproken begroeting of afscheid.
Help jij ons een handje mee
Bij Medisch Spectrum Twente, GGD Twente en PlusApotheek de Kolk kun je in de week van 28 november terecht voor een hiv-sneltest, gratis en anoniem.
hiv sneltest
In deze Medische Publieksacademie Twente praten we over wat traumazorg precies betekent en hoe wij in MST traumazorg verlenen.
MST Publieksacademie over traumazorg
De raden van bestuur van MST, ZGT en SKB hebben aan Acute Zorg Euregio gevraagd om onderzoek te doen naar de mogelijkheid voor een pandemie unit in de regio. Om de reguliere zorg zoveel mogelijk door te laten gaan, onderzoekt Acute Zorg Euregio wat het effect is van een pandemie unit. Daarbij concentreert de pandemie zorg zich op één plek.
Veel mensen hebben vragen over deze hersenziekte. Daarom organiseren wij een #Alzheimerdag in MST. Kom jij ook langs?
Het jaarverslag Oncologische Zorg 2021 is weer beschikbaar, bekijk deze om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de organisatie van de oncologische zorg in MST.
Duitse ambulances kunnen nu digitaal patiëntgegevens naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) in MST versturen. De afgelopen tijd is er hard gewerkt om ook de ICT-omgevingen te koppelen om daarmee de onderlinge communicatie te verbeteren.
Waar bent u naar op zoek?