Nieuws

In deze moeilijke tijd hebben we een vraag, want wij kunnen dit niet alleen. Medewerkers van MST en bekende Nederlanders roepen je op om voldoende afstand te houden en voor elkaar te zorgen.
Ook in deze tijd blijven we bezig om zo goed mogelijke zorg aan onze patiënten te leveren. Onze patiënten ontvangen deze dagen een uitnodiging voor het patiëntervaringsonderzoek.
MST leidt internationaal onderzoek: hoe ervaart reumapatiënt kwaliteit van behandeling?#desrc#MST leidt internationaal onderzoek: hoe ervaart reumapatiënt kwaliteit van behandeling?#split#
Wij zien dat minder patiënten zich melden op de SEH en Eerste Harthulp. Als u ernstige medische klachten heeft, kunt u zoals altijd terecht op de Spoedeisende Hulp (SEH) van MST. Ook nu de druk op de zorg is toegenomen door het coronavirus.
Om onze medewerkers te ondersteunen in deze moeilijke tijd zijn er sinds deze week een aantal plekken in MST waar zij terecht kunnen om vragen te stellen, hun verhaal kwijt te kunnen of om bij te komen na een heftige dienst.
De voorbereiding op positief geteste coronapatiënten in MST is in volle gang. In deze video vertelt Bianca Fischer ons meer over het pandemieplan.
Het coronavirus heeft ook Twente bereikt en dat betekent topdrukte bij Medisch Spectrum Twente. Alle medewerkers werken enorm hard in verschillende disciplines. De druk op patiënten wordt steeds hoger en alle medische hulp is hard nodig.
Mensen die niet thuis kunnen werken, maar door moeten werken op locatie, in dit geval in ons ziekenhuis. Hoe ervaren ze dat? Kim Roelofs, verpleegkundige, vertelt haar verhaal.
Voor en achter de schermen wordt door heel veel mensen keihard gewerkt. Voorzitter van de RVB, Sophia de Rooij, deelt een bericht namens de Raad van Bestuur.
De ziekenhuizen in Twente zijn op het ergste voorbereid, maar hopen dat een crisis zoals in Italië de regio bespaard blijft. „Daarvoor is het noodzakelijk dat iedereen zich aan de afgekondigde maatregelen houdt”, zegt Sophia de Rooij.
intensive care MST
Elke dag worden er gemiddeld minstens 560 ziekenhuisbedden bezet gehouden door een patiënt die al ontslagen had moeten worden. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
Een grote wens gaat in vervulling: er komt een Ronald McDonald huiskamer in het Vrouw Kind Centrum van MST. Op 9 januari is de overeenkomst getekend.
Het afgelopen jaar hebben medewerkers van Medisch Spectrum Twente zich met hart en ziel ingezet om de zorg voor onze patiënten weer verder te verbeteren. Met mooie resultaten tot gevolg. We zetten met trots een aantal highlights van 2019 op een rij!
Terugblik op 2019
Peter den Oudsten is benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht van MST. Den Oudsten volgt Frans van Vught op, die na een periode van tien jaar op 1 januari 2020 zijn functie neerlegt.
MST Enschede Koningsplein
Steeds vaker worden er groeiremmende operaties bij kinderen uitgevoerd in MST. Dit jaar waren er al 25 doorverwijzingen, tegenover 10 in heel 2018. Maar, waarschuwen artsen, soms zijn kinderen te laat en heeft opereren geen zin meer.
Patiënten die meedenken over de zorg in MST zijn onmisbaar voor ons ziekenhuis. In de bijeenkomst ‘De thermometer van onze zorg’ op 9 december staan we hier bij stil. De Cliëntenraad van MST organiseert voor het eerst deze informatieve bijeenkomst, speciaal voor cliëntenpanelleden en geïnteresseerden in dit onderwerp.
Nederlandse ziekenhuizen gaan landelijk samenwerken in een nieuwe aanpak van alvleesklierkanker. Alle patiënten worden onderdeel van één groot wetenschappelijk onderzoek naar die meest dodelijke vorm van kanker, die jaarlijks aan ruim 2800 Nederlanders het leven kost.
Deze week is het landelijke donorweek, die dit jaar in het teken staat van donorregistratie. Want vanaf juli 2020 treedt het systeem Actieve Donorregistratie in werking.
Ontvang nu gratis het e-book van Wilma's blog verpakt in een verhalenbundel. Sinds eind 2017 schrijft Wilma prachtige verhalen over haar ervaringen als verpleegkundige op de AOA. Wilma heeft maar liefst 50 (!) blogs geschreven. Stuk voor stuk mooie verhalen. Al deze ontroerende, grappige en bijzondere verhalen hebben we gebundeld in een verhalenbundel met alle blogs van Wilma. En deze bundel is nu als gratis e-book te downloaden. Wij wensen iedereen veel leesplezier!
1 2 3 6
Waar bent u naar op zoek?