Nieuws

Twentse zorg- en welzijnsorganisaties, 14 gemeenten, GGD, Menzis en burgercoöperatie Twentse Noabers hebben samen een visie op de toekomst van de zorg in Twente ontwikkeld. De regiovisie ‘Twente Beter’ laat zien hoe we de Twentse zorg in de toekomst toegankelijk, goed en betaalbaar kunnen houden.
Onze Cliëntenraad schreef een brief naar alle medewerkers en vrijwilligers van ons ziekenhuis. Lees de brief in dit artikel.
Twee patiënten die lijden aan epilepsie, hebben in het Medisch Spectrum Twente een klein implantaat gekregen dat volcontinu hersensignalen kan meten. Analyse van deze signalen, met artificial intelligence ontwikkeld aan de Universiteit Twente, helpt vervolgens bij de behandeling.
Sophia de Rooij, voorzitter van de Raad van Bestuur, heeft te kennen gegeven dat zij bij MST zal vertrekken. MST betreurt het vertrek van de Rooij.
Medisch Spectrum Twente (MST) is één van de tien best gewaardeerde ziekenhuizen van 2020 op ZorgkaartNederland. Dat is op 1 december bekend gemaakt. Met een gemiddelde van 8,6 staat MST in de Top 2020.
Vandaag is tijdens de viering van de Dies Natalis de winnaar van de Overijssel PhD Award voor 2020 bekendgemaakt. De prijs gaat naar technische geneeskundige en projectleider voor innovatieve 3D technologie Maaike Koenrades.
Met het verbeterprogramma Samen Beter won Santeon de internationale Value-Based Health Care Prize 2020. Binnen dit programma werkt MST samen met andere ziekenhuizen voor vijftien verschillende aandoeningen samen aan betere zorg
Onze tijd in Curaçao zit er alweer op en de weken zijn voorbij gevlogen. Het was ontzettend leerzaam om eens werkervaring op te doen in een ander ziekenhuis. Dat dit ziekenhuis zich dan ook nog eens in Curaçao bevindt was fantastisch!
Vanaf maandag 26 oktober starten de werkzaamheden aan de tweede fase van project De Kop. Dit betekent dat de rotonde Zuiderval - Haaksbergerstraat en de Haaksbergerstraat tussen de inrit van MST en de rotonde Zuiderval zijn afgesloten voor verkeer.
“Ik dien hier, net als iedereen, vanuit veiligheidsoverwegingen de gehele dag met een half geladen Glock op de heup rond te lopen, want je weet nooit op welk moment ongewenst bezoek kan proberen binnen te komen en daar kun je maar beter op voorbereid zijn. "
"Inmiddels zijn we twee weken aan het werk in het Curaçao Medisch Centrum, en hebben het hier echt heel erg naar ons zin. Het personeel is heel erg aardig en we merken dat ze echt blij zijn met onze hulp."
Patiënten en bezoekers wordt verzocht een niet-medisch mondneusmasker te dragen. Het dragen van een mondneusmasker door de patiënt tijdens lichamelijk onderzoek, gesprek of behandeling is niet nodig.
Op deze pagina informeren we u over de stand van zaken rondom corona.
MST Enschede Koningsplein
"We zijn aangekomen op Kamp Marmal. Dit kamp is de grootste basis van het Duitse leger buiten Duitsland."
Ziekenhuizen vinden het belangrijker dan ooit dat zorgpersoneel de griepprik krijgt. Toch is een ruime minderheid van de medewerkers van plan zich te laten inenten. EenVandaag maakte er een item over.
Griepprik in beeld
1 2 3 8
Waar bent u naar op zoek?