Nieuws

Elke dag worden er gemiddeld minstens 560 ziekenhuisbedden bezet gehouden door een patiënt die al ontslagen had moeten worden. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
MST Enschede Koningsplein
Een grote wens gaat in vervulling: er komt een Ronald McDonald huiskamer in het Vrouw Kind Centrum van MST. Op 9 januari is de overeenkomst getekend.
Het afgelopen jaar hebben medewerkers van Medisch Spectrum Twente zich met hart en ziel ingezet om de zorg voor onze patiënten weer verder te verbeteren. Met mooie resultaten tot gevolg. We zetten met trots een aantal highlights van 2019 op een rij!
Terugblik op 2019
Peter den Oudsten is benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht van MST. Den Oudsten volgt Frans van Vught op, die na een periode van tien jaar op 1 januari 2020 zijn functie neerlegt.
MST Enschede Koningsplein
Steeds vaker worden er groeiremmende operaties bij kinderen uitgevoerd in MST. Dit jaar waren er al 25 doorverwijzingen, tegenover 10 in heel 2018. Maar, waarschuwen artsen, soms zijn kinderen te laat en heeft opereren geen zin meer.
Patiënten die meedenken over de zorg in MST zijn onmisbaar voor ons ziekenhuis. In de bijeenkomst ‘De thermometer van onze zorg’ op 9 december staan we hier bij stil. De Cliëntenraad van MST organiseert voor het eerst deze informatieve bijeenkomst, speciaal voor cliëntenpanelleden en geïnteresseerden in dit onderwerp.
Nederlandse ziekenhuizen gaan landelijk samenwerken in een nieuwe aanpak van alvleesklierkanker. Alle patiënten worden onderdeel van één groot wetenschappelijk onderzoek naar die meest dodelijke vorm van kanker, die jaarlijks aan ruim 2800 Nederlanders het leven kost.
Deze week is het landelijke donorweek, die dit jaar in het teken staat van donorregistratie. Want vanaf juli 2020 treedt het systeem Actieve Donorregistratie in werking.
Ontvang nu gratis het e-book van Wilma's blog verpakt in een verhalenbundel. Sinds eind 2017 schrijft Wilma prachtige verhalen over haar ervaringen als verpleegkundige op de AOA. Wilma heeft maar liefst 50 (!) blogs geschreven. Stuk voor stuk mooie verhalen. Al deze ontroerende, grappige en bijzondere verhalen hebben we gebundeld in een verhalenbundel met alle blogs van Wilma. En deze bundel is nu als gratis e-book te downloaden. Wij wensen iedereen veel leesplezier!
Naar aanleiding van Wilma’s blog van afgelopen woensdag over een incomplete dwarslaesie na lachgasgebruik, is er in de media afgelopen weekend veel aandacht besteed aan dit onderwerp. Bekijk een overzicht van de berichtgeving.
MST Koningsplein hoofdingang
Twentse zorgverleners wijzen alle Twentse rokers nu op dezelfde manier de weg naar een rookvrij leven. Hulp bij stoppen met roken is voor iedereen in Twente goed beschikbaar dankzij het initiatief ‘Heel Twente Stopt’.
Heel Twente Stopt met roken logo
1 2 3 5
Waar bent u naar op zoek?