Nieuws

Bij Medisch Spectrum Twente, GGD Twente en PlusApotheek de Kolk kun je in de week van 13 juni terecht voor een hiv-sneltest, gratis en anoniem.
hiv sneltest
In deze Medische Publieksacademie Twente praten we over wat traumazorg precies betekent en hoe wij in MST traumazorg verlenen.
MST Publieksacademie over traumazorg
De raden van bestuur van MST, ZGT en SKB hebben aan Acute Zorg Euregio gevraagd om onderzoek te doen naar de mogelijkheid voor een pandemie unit in de regio. Om de reguliere zorg zoveel mogelijk door te laten gaan, onderzoekt Acute Zorg Euregio wat het effect is van een pandemie unit. Daarbij concentreert de pandemie zorg zich op één plek.
Veel mensen hebben vragen over deze hersenziekte. Daarom organiseren wij een #Alzheimerdag in MST. Kom jij ook langs?
Het jaarverslag Oncologische Zorg 2021 is weer beschikbaar, bekijk deze om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de organisatie van de oncologische zorg in MST.
Duitse ambulances kunnen nu digitaal patiëntgegevens naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) in MST versturen. De afgelopen tijd is er hard gewerkt om ook de ICT-omgevingen te koppelen om daarmee de onderlinge communicatie te verbeteren.
Op maandag 5 september begint de eerste editie van de “Zorgvriendenweek”. In deze campagneweek laten vriendenstichtingen en onderzoeksfondsen van de Nederlandse ziekenhuizen zien wat zij betekenen voor de lokale en nationale patiëntenzorg.
Een deel van de mensen die onder behandeling zijn bij het HIV behandelcentrum in MST komen in aanmerking voor monkeypox vaccinatie.
MST onderzoekt of het doorknippen van het middenrifbandje een langdurige vermindering van de klachten geeft of dat het slechts een placebo-effect is.
Vaatchirurg Bob Geelkerken en arts-onderzoeker Floor Metz in operatiekamer MST over nepoperaties
2021 was een enerverend en voor velen een enorm zwaar jaar. Het coronavirus heeft veel van iedereen gevraagd. Medewerkers zijn persoonlijk en professioneel tot ongekende prestaties gekomen om de zorg te blijven waarborgen.
Voorkant jaarbericht MST 2021
“Het is zo waardevol dat mijn dochter zo dichtbij me ligt, met zo’n simpele oplossing”, vertelt een moeder over de koppelbeden in MST. “We zijn nu 24 uur per dag echt samen.”
Door samen te beslissen met jouw dokter, verpleegkundige of therapeut, krijg jij de zorg die bij jou past.
Begin een goed gesprek
Thorax Centrum Twente introduceert de DeltaScan om snel de kans op delier te detecteren bij patiënten die langdurig onder narcose zijn geweest voor een hartoperatie. We zijn hiermee het eerste hartcentrum ter wereld dat de effectiviteit van de DeltaScan ten aanzien van ligduur, duur van het delier en zorgkosten na hartchirurgie in de praktijk onderzoekt.
MST organiseert in samenwerking met Stichting Vrienden van MST en Acute Zorg Euregio de basiscursus Stop de Bloeding – Red een leven. In deze cursus leer je hoe je levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe je dit kunt stoppen.
Cursus Stop de bloeding
Waar bent u naar op zoek?