Nieuws

Vanaf 31 mei is het hele terrein van MST, binnen en buiten, rookvrij. We spraken longarts Nicolle Hekelaar en stoppen met roken verpleegkundige Ansje Uunk over waarom het zo belangrijk is om als MST een rookvrije én gezonde omgeving te creëren.
Afgelopen weekend zijn twee medisch specialisten op persoonlijke titel naar buiten getreden met hun mening over de anderhalve meter samenleving. Hierbij de verklaring van MST.
Chirurg Ariaan van Walsum voerde een heupoperatie uit, toen het eerste nieuws binnendruppelde op 13 mei 2000. '‘Ernstig gewonde patiënten werden spontaan door burgers naar MST gebracht. Ik weet zeker dat er daardoor minder doden zijn gevallen. Echt geweldig.'
“We zagen door een raam op de Intensive Care een enorme zwarte rookpluim opstijgen'. Goof Molkenboer blikt terug op deze bijzondere zaterdag, twintig jaar geleden.
Marcel Eitink werkte als IC verpleegkundige op de Intensive Care op 13 mei 2000. “Ik keek de Roomweg in en zag overal rook en chaos, het leek wel een oorlogsgebied".
Als nierpatiënt komt Frans Oude Egbrink (78 jaar) vaak in het ziekenhuis. Op 21 maart wordt hij gedialyseerd. Hij voelt zich goed maar ineens wordt hij misselijk. Een uur later heeft hij hoge koorts. De dokter komt erbij en wil dat hij getest wordt op het coronavirus. De uitslag is positief.
MST gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2020 over op Horizontaal Toezicht Zorg. Dit zorgt ervoor dat alle registratie in één keer goed voor de patiënt wordt geregeld.
Zoë vertelt over haar bevalling; "Aan alle vrouwen die nog moeten bevallen: een bevalling kan ook net als mijn bevalling een hele mooie ervaring zijn!”
Speciaal voor Koningsdag heeft onze voorzitter Raad van Bestuur, Sophia de Rooij, een gedicht geschreven.
Vandaag kregen wij maar liefst 10.000 FFP2 mondmaskers gedoneerd van de ondernemers van doneereenmondkapje.nl. We zijn bij MST enorm dankbaar voor deze donatie.
Normaal werkt Timo als fysiotherapeut op de trauma-afdeling, maar hij staat sinds de corona-uitbraak vooral op de corona-afdelingen. “Als ze ook maar iets bewegen gaat hun ademhaling omhoog, moeten ze happen naar zuurstof en raken ze soms in paniek.”
“Mijn familie werd gebeld dat ze binnen dertig minuten naar het ziekenhuis moesten komen, om afscheid van me te nemen.” Lees het ontroerende verhaal van Charlotte (28 jaar).
1 2 3 7
Waar bent u naar op zoek?