Nieuws

Door samen te beslissen met jouw dokter, verpleegkundige of therapeut, krijg jij de zorg die bij jou past.
Begin een goed gesprek
Thorax Centrum Twente introduceert de DeltaScan om snel de kans op delier te detecteren bij patiënten die langdurig onder narcose zijn geweest voor een hartoperatie. We zijn hiermee het eerste hartcentrum ter wereld dat de effectiviteit van de DeltaScan ten aanzien van ligduur, duur van het delier en zorgkosten na hartchirurgie in de praktijk onderzoekt.
MST organiseert in samenwerking met Stichting Vrienden van MST en Acute Zorg Euregio de basiscursus Stop de Bloeding – Red een leven. In deze cursus leer je hoe je levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe je dit kunt stoppen.
Cursus Stop de bloeding
Minister Kuipers was op bezoek in MST op met medewerkers te praten over inhaalzorg, de werkdruk van verpleegkundigen, een eventuele volgende COVID golf en samenwerking in de regio.
Danouque, operatieassistent in MST en voor Defensie, zit in Noorwegen voor een oefening. In haar tweede verhaal vertelt ze over de OK op het schip.
Om onze patiënten te beschermen, en om op een veilige manier voldoende (zorg)medewerkers beschikbaar te houden, blijven de meeste coronamaatregelen in MST van kracht.
Danouque, operatieassistent in MST en voor Defensie, is naar Noorwegen vertrokken voor een oefening. Ze gaat met ons delen hoe het daar met haar gaat.
Schip Noorwegen defensie
Worden patiënten met langdurige buikklachten geholpen met het doorknippen van het middenrifbandje tijdens een kijkoperatie? Dat wordt onderzocht in een studie onder aanvoering van MST vaatchirurg en hoogleraar Bob Geelkerken, waar € 1,3 miljoen subsidie aan is toegekend.
Het verhaal van de hoogzwangere Manon die tijdens de 39e week van haar zwangerschap de diagnose borstkanker kreeg, is aangrijpend. Dit is hoofdstuk 8 van haar dagboekverhaal.
Dagboekverhaal Manon H8
Op vrijdag 28 januari kwamen Dilan Yesilgöz, minister van Justitie en Veiligheid, en Franc Weerwind, minister voor Rechtsbescherming, op online werkbezoek bij Centrum Seksueel Geweld Twente-Achterhoek.
Met ingang van vrijdag 28 januari is het dragen van een mondneusmasker Type II(R) verplicht in het hele ziekenhuis, voor patiënten, bezoekers en medewerkers.
Waar bent u naar op zoek?