Nieuws

De regeling voor bezoekers in het ziekenhuis is uitgebreid. Vanaf nu mogen er per patiënt gedurende één uur per dag één of twee mensen op bezoek komen. Dit is mogelijk tussen 09.00 en 21.00 uur.
U bent weer van harte welkom in ons museum tijdens onze reguliere openingstijden op woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur.
Dankzij de inzet van alle medewerkers mag MST zich ook de komende vijf jaar weer een topklinisch ziekenhuis noemen.
Wij hebben deze status opnieuw verdiend na een uitgebreide visitatie door de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).
Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister. Maar wat houdt dat nou precies in? Onze donatiecoördinatoren Krista, Leonique en Nicole vertellen je hier graag meer over.
Om voor patiënten de regionale zorg beter te laten verlopen, werken beide ziekenhuizen samen aan een nieuw Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Beide ziekenhuizen hebben vandaag de overeenkomst met ChipSoft ondertekend, de leverancier van het nieuwe EPD.
Eric Rikkert, lid van de raad van bestuur: “Dit is een geweldige prestatie van onze medewerkers. De afgelopen jaren is er veel van hen gevraagd om deze taakstelling te realiseren.
Vandaag is het internationale ‘What matters to you’-dag. Als ziekenhuis vinden wij dit een ontzettend belangrijk thema en daarom zetten wij onze patiënten en medewerkers graag eens extra in het zonnetje.
Vanaf 31 mei is het hele terrein van MST, binnen en buiten, rookvrij. We spraken longarts Nicolle Hekelaar en stoppen met roken verpleegkundige Ansje Uunk over waarom het zo belangrijk is om als MST een rookvrije én gezonde omgeving te creëren.
Afgelopen weekend zijn twee medisch specialisten op persoonlijke titel naar buiten getreden met hun mening over de anderhalve meter samenleving. Hierbij de verklaring van MST.
Chirurg Ariaan van Walsum voerde een heupoperatie uit, toen het eerste nieuws binnendruppelde op 13 mei 2000. '‘Ernstig gewonde patiënten werden spontaan door burgers naar MST gebracht. Ik weet zeker dat er daardoor minder doden zijn gevallen. Echt geweldig.'
“We zagen door een raam op de Intensive Care een enorme zwarte rookpluim opstijgen'. Goof Molkenboer blikt terug op deze bijzondere zaterdag, twintig jaar geleden.
1 2 3 7
Waar bent u naar op zoek?