Nieuws

Bij deze publiceren we het jaarverslag 2022 over de oncologische zorg in MST. In dit jaarverslag laten we zien hoe we de oncologische zorg binnen MST samen met de omliggende partners in 2022 hebben georganiseerd.
Op woensdag 6 september is het kader van de zorgvriendenweek een sponsoractie in de binnentuin van MST. De Tour de Friends is een fietsevenement waar iedereen zich voor kan aanmelden. Dat kan individueel of met een team. Met de opbrengst koopt MST sporttoestellen voor de binnentuin.
De serie ‘Nu is alles anders!’ toont kunstenaars met een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond, die verbonden zijn aan Atelier Herenplaats in Rotterdam, net als maker Roland van Eck. Lees er hier meer over.
Kunst portretten in MST over diversiteit
De medewerkers van het MST hebben zich ook in 2022 opnieuw elke dag met veel passie ingezet voor de beste zorg. We bouwen samen aan de zorg van de toekomst: met de patiënt, met samenwerkingspartners in de regio, met slimme technologie en met alle medewerkers van MST.
jaarverslag 2022
De Universiteitskliniek Münster (UKM) en Medisch Spectrum Twente (MST) – hebben, samen met de universiteiten van Münster en Twente, een memorandum van overeenstemming (Memorandum of Understanding, MoU) getekend over samenwerking
Zo’n 170 medewerkers werken sinds kort in de nieuwe apotheek, op 8 juni was de officiële opening. Apotheker Kris Movig: “We zijn ontzettend trots op deze prachtige apotheek."
Opening MST apotheek
De beste (oncologische) zorg voor patiënten met kanker behouden in onze regio. Dat is de inzet van de samenwerking van MST (Enschede), Saxenburgh (Hardenberg), ZGT (Hengelo/Almelo) en SKB (Winterswijk).
Joyce Berger en Leonie Mekenkamp RON
Vanaf 1 april 2023 wordt Kaakchirurgie Oost Nederland (KON) onderdeel van MST. Dit betekent dat de kaakchirurgische zorg van Kaakchirurgie Oost Nederland door MST wordt uitgevoerd, ook op de locaties van ZGT. Alle communicatie naar patiënten en andere betrokkenen gebeurt vanaf 1 april door MST.
Op 16 maart wordt er actie gevoerd in MST. Als u niets van ons hoort, gaat uw afspraak in het ziekenhuis op 16 maart door.
Het Charter Diversiteit richt zich op meerdere dimensies van diversiteit: arbeidsvermogen, etnisch-culturele diversiteit, gender, leeftijd en LHBTI+. Benieuwd waarom MST dit belangrijk vindt?
charter diversiteit
Drie op de vier zorgmedewerkers krijgt wel eens te maken met agressie tijdens het werk. Voor teveel medewerkers een reden dat ze klachten hebben, thuis zitten, of overwegen om de zorg te verlaten. Bekijk hier de regionale campagne tegen agressie in de zorg.
Samen tegen agressie in de zorg
Op donderdag 19 januari zijn bij hogeschool Saxion in Enschede de Pioneers in Health Care Innovatiefonds vouchers toegekend aan de 11 winnende onderzoeksprojecten in Oost-Nederland.
Waar bent u naar op zoek?