dr. N. Reesink-Peters

Functie: Gynaecoloog-oncoloog
Bereikbaarheid: Secretariaat (053) 487 23 30
BIG Registratie: 19047294401

Introductie

Hallo, ik ben dokter Nathalie Reesink-Peters. Vanaf 1 april 2012 ben ik werkzaam als gynaecoloog-oncoloog in Medisch Spectrum Twente. Na mijn geneeskunde studie ben ik wetenschappelijk onderzoek gaan combineren met de zorg voor patiënten met afwijkende uitstrijkjes van de baarmoederhals. Dit deed ik aanvankelijk in het AMC te Amsterdam en later in het UMCG te Groningen, waar ik later onder leiding van prof. Dr. A.G.J. van der Zee en prof dr. E.G.E de Vries ben gepromoveerd. Mijn proefschrift heeft als titel: Innovatieve targets for diagnostics and therapy in cervical neoplasia.

In het jaar van mijn promotie kreeg ik mijn derde kind en startte ook mijn opleiding tot gynaecoloog in het cluster Groningen. Tijdens de opleiding heb ik in de Isala klinieken (Zwolle), het UMCG (Groningen) en in het MCL (Leeuwarden) gewerkt.

Ik leg mij graag toe op het behandelen van patiënten met gynaecologische kanker. De operatieve kant van dat vak, zorg leveren als team, uitleg geven aan de patiënt en begeleiding rondom het ziekteproces hebben daarbij mijn extra aandacht. Medisch Spectrum Twente stelde mij vanaf 1 april 2010 in de gelegenheid om de tweejarige vervolgopleiding tot gynaecologisch oncoloog te doen in het UMCG in Groningen. Het algemeen chirurgische deel van die opleiding deed ik in MST om de samenwerking tussen mij en de gastro-intestinale chirurgen optimaal te laten zijn.

Buiten MST werken we zowel in de Twentse regio veel samen met collega gynaecologen, maar ook met de gynaecoloog-oncologen van de Isala Klinieken en het UMCG te Groningen.

Waar bent u naar op zoek?