dr. N. Seiger

Functie: Kinderarts
Bereikbaarheid:
BIG Registratie: 19912719101

Introductie

Hallo, ik ben dokter Seiger, kinderarts in Medisch Spectrum Twente (MST). De opleiding tot kinderarts heb ik gevolgd in het Erasmus MC-Sophia kinderziekenhuis en in het Maasstad ziekenhuis. Daarna heb ik als algemeen kinderarts in het Franciscus Gasthuis & Vlietland gewerkt voordat ik werd opgeleid tot kinderarts acute geneeskunde.

Inmiddels is deze opleiding afgerond en werk ik sinds 2022 als algemeen kinderarts met aandachtsgebied acute geneeskunde in MST. Als kinderarts acute geneeskunde zorg ik met de andere kinderartsen voor de kinderen die snel heel erg ziek zijn geworden of een ongeval hebben gehad en zich presenteren op de Spoedeisende Hulp.

Naast het werk als kinderarts, ben ik opgeleid tot klinisch epidemioloog en heb dus affiniteit met het verrichten van onderzoek naar oorzaken van ziekten, het effect van de behandeling daarvan en het voorspellen van het beloop van ziekten of complicaties. Zelf heb ik een promotieonderzoek verricht naar triage op de spoedeisende hulp bij kinderen, waarin ik heb gekeken welke kinderen snel door een arts beoordeeld dienen te worden om verdere verslechtering te voorkomen en welke kinderen veilig kunnen wachten.

Aandachtsgebieden

  • Acute kindergeneeskunde
  • Klinische epidemiologie
Waar bent u naar op zoek?