Vaccineren patiënten met afweerstoornis
Een specifiek deel van de patiënten met een ernstige afweerstoornis kan met een 3e vaccinatie een betere bescherming tegen het coronavirus krijgen. Het gaat om patiënten die onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening of behandeling.

Voor wie?
Veel mensen met een afweerstoornis zijn voldoende beschermd met twee COVID-19 vaccinaties. Binnen enkele groepen patiënten met een ernstige afweerstoornis zijn er mensen die na twee vaccinaties niet goed beschermd zijn tegen corona. Een aantal van deze patiënten kan met een 3e vaccinatie een betere bescherming bereiken. Deze specifieke groep mensen ontvangt vanaf oktober een uitnodiging van de medisch specialist voor een 3e vaccinatie. Zij kunnen bij de GGD een afspraak maken voor hun derde prik.

De meeste mensen met een afweerstoornis hebben na twee COVID-19 vaccinaties een goede bescherming opgebouwd. Deze mensen hebben geen 3e vaccinatie nodig en ontvangen daarom geen uitnodiging voor een 3e vaccinatie.

Wanneer?
Vanaf oktober ontvangen de mensen die in aanmerking komen een uitnodiging van het ziekenhuis. Niet alle mensen ontvangen tegelijk een uitnodiging, dat gebeurt verspreid en in sommige gevallen afhankelijk van lopende behandelingen. De ziekenhuizen sturen binnen een periode van enkele weken de uitnodiging naar hun patiënten. De vaccinatie gebeurt op een GGD  priklocatie met een mRNA vaccin (Pfizer, Moderna). Mensen kunnen zelf telefonisch hun afspraak via de GGD inplannen na ontvangst van de brief.

Meer informatie vind u hier.

 

https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/immuungecompromitteerden

Waar bent u naar op zoek?