Myocardsintigrafie

Met een myocardscintigrafie is het mogelijk de bloedvoorziening van de hartspier te onderzoeken tijdens inspanning en rust. De onderzoeken (inspanningsonderzoek en rustonderzoek) vinden plaats op twee verschillende dagen.

Inspanningsonderzoek

Als u op de afdeling komt krijgt u een infuus in de arm en wordt u aangesloten aan een ECG-apparaat en een bloeddrukmeter. Afhankelijk van de aanvraag zal er een stofje worden toegediend om inspanning na te bootsen of u komt op een fiets te zitten en moet een stukje fietsen. Wanneer de inspanning het hoogst is zal de radioactieve vloeistof worden toegediend via het infuus.

Ongeveer een uur later worden de foto’s gemaakt. In de tussenliggende tijd mag u de afdeling verlaten. Het maken van de foto’s duurt ongeveer 30 minuten. Voor het maken van de opnamen is een hartfilmpje nodig. U wordt dus aangesloten aan een ECG-apparaat tijdens het maken van de foto’s.

Rustonderzoek

Als u op de afdeling komt krijgt u een injectie in de arm met een radioactieve vloeistof. Ongeveer een uur later worden de foto’s gemaakt. In de tussenliggende tijd mag u de afdeling verlaten. Het maken van de foto’s duurt nu ongeveer 30 minuten. Voor het maken van de opnamen is een hartfilmpje nodig. U wordt dus aangesloten aan een ECG-apparaat tijdens het maken van de foto’s.

De uitslag van het onderzoek gaat naar de behandelend arts.

Waar bent u naar op zoek?