Schildklierscintigrafie m.b.v. Tc99m

Uw behandelend arts heeft voor u een schildklierscintigrafie m.b.v. Tc99m aangevraagd bij de afdeling Nucleaire Geneeskunde.

Doel

Met een schildklierscintigrafie met behulp van technetium is het mogelijk de vorm, grootte, ligging en functie van de schildklier te beoordelen.

Voor het onderzoek

Er zijn speciale voorbereidingen voor een schildklierscintigrafie. Ziet u hiervoor de patienteninformatiefolder. Houdt u er rekening mee dat u legitimatie meeneemt. Het is belangrijk dat u zich 5 minuten voor de afgesproken tijd meldt bij de balie van de Nucleaire Geneeskunde.

Tijdens het onderzoek

Voordat de schildklierscintigrafie begint krijgt u een injectie met radioactieve vloeistof toegediend. Deze vloeistof heeft een paar minuten nodig om in te werken en goed opgenomen te worden in de schildklier. Aansluitend worden er gedurende 10 minuten opnamen gemaakt.

Na het onderzoek

Na het onderzoek mag u de afdeling en het ziekenhuis weer verlaten. Uw behandelend arts krijgt het verslag van schildklierscintigrafie zodra deze is beoordeeld door de Nucleair Geneeskundige.

Waar bent u naar op zoek?