Darmkanker

De uitslag

Wanneer weet ik of ik darmkanker heb?

U hoort altijd van de arts die uw onderzoek beoordeelt of u darmkanker heeft.  Nadat de diagnose darmkanker is gesteld, zal de arts vaak eerst meer willen weten over het stadium van uw ziekte. Daarvoor is aanvullend onderzoek nodig, bijvoorbeeld via een CT-scan, een MRI-scan of een echo.

Met deze onderzoeken worden de grootte van de tumor en eventuele uitzaaiingen in lymfeklieren en andere organen bekeken. Daarna wordt een behandelplan gemaakt, om u te genezen of – als dat niet mogelijk blijkt – om uw klachten te verminderen en/of de ziekte te remmen.

U kunt ons gemakkelijk bereiken met uw vragen of voor meer informatie.

Wie begeleidt mij en mijn familie?

Bij de behandeling van darmkanker is er een team van artsen in beeld. Hoe houd je als patiënt het overzicht? Lastig, want er komt veel informatie op je af. Een casemanager ontwart al die informatie. Ze is een aanspreekpersoon en gesprekspartner voor alle vragen over de ziekte en de behandelingen.

De casemanager houdt het overzicht op het behandelproces en weet welke medisch specialisten bij de patiënt betrokken zijn. De behandelend arts brengt de patiënt in contact met de casemanager.

Waar bent u naar op zoek?