Overhangende oogleden

Het komt regelmatig voor dat de huid rond de bovenoogleden zò uitrekt, dat het over de ogen heen gaat hangen (blepharochalazis). Dit kan problemen geven bij het zien. Ook vinden mensen dat er daardoor moe of oud uitzien. Blepharochalazis van de bovenoogleden is het gevolg van het slapper worden van de huid rondom de ogen. Soms gaat dit samen met uitpuilen van vet in de oogkas, plooien en bolling boven het oog. Verslapping van de huid van het bovenooglid kan worden gecorrigeerd, dit heet een blepharoplastiek.
Behandeling
Een blepharoplastiek wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De plastisch chirurg tekent het huiddeel dat weggenomen wordt, af. Er wordt een snee in de plooi van het bovenooglid gemaakt. Het gemarkeerde huiddeel wordt, met het eventuele overtollige vet, weggehaald. Het grootste deel van het litteken komt te liggen in de natuurlijke plooi van het bovenooglid. Het litteken is daardoor nauwelijks zichtbaar.
Vergoeding
De kosten van een ooglidcorrectie kunnen alleen in bepaalde gevallen voor vergoeding in aanmerking komen. Dit is ter beoordeling aan uw zorgverzekeraar. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.
Natuurlijk is het ook mogelijk dat er zowel een teveel aan huid van de bovenoogleden bestaat als ook een ptosis (overhangen) van de wenkbrauwen. In die situatie dient een bovenooglidcorrectie gecombineerd te worden met een voorhoofdslift. Zie ook de informatie over wenkbrauwlift en voorhoofdslift.
Waar bent u naar op zoek?