Alle verpleegkundigen MST ‘Verpleegkundige van het jaar’
Dit jaar zijn alle verpleegkundigen in Medisch Spectrum Twente (MST) tot ‘Verpleegkundige van het jaar’ benoemd. De Verpleegkundige Adviesraad (VAR) in MST, die de titel jaarlijks uitreikt tijdens een Santeon verpleegkundig webinar, heeft hiervoor gekozen als blijk van waardering voor de inzet tijdens de coronaperiode.
Winnaar Santeon verbeterinitiatief
Tijdens het Santeon webinar ‘Samen sterk als Santeon’ op 13 november is allereerst de winnaar van het Santeon verbeterinitiatief bekend gemaakt. Elke ziekenhuis heeft een initiatief ingediend waar tijdens deze middag op gestemd kon worden. De MST inzending kwam van Lotte ten Dam (verpleegkundig specialist in opleiding) en Karin Szabo (verpleegkundig coördinator hartrevalidatie), in Thorax Centrum Twente. Zij hebben samen met fysiothera
piepraktijk Pro-F de app CureYou ontwikkeld. Met deze app krijgen hartpatiënten die revalideren leefstijladviezen, leefregels en fysieke oefeningen. De inzending van Lotte en Karin is tot winnaar bekroond. Namens alle MST’ers feliciteren wij Lotte en Karin met deze prijs.
Na de webinar volgde een gedeelte speciaal voor MST verpleegkundigen, waarin de Verpleegkundige van het jaar en de winnaar van de scriptieprijs bekend gemaakt zijn. “We doen het samen, helpen elkaar waar mogelijk en het gevoel van saamhorigheid is nog nooit zo groot geweest”, vertelt de VAR over het toekennen van de titel aan alle verpleegkundigen.
MST scriptieprijs
Ingrid Meijer, verpleegkundig specialist mammacare, won de MST scriptieprijs. Haar onderzoek richtte zich op vrouwen met de diagnose borstkanker die borstsparend geopereerd konden worden, maar kozen voor ene borstverwijderende operatie. De belangrijkste redenen zijn angst en zo snel mogelijk klaar willen zijn met de kanker en kankerbehandeling. Opvallend was dat vrouwen zich nuchter noemden in het maken van de keuze en dit met volle overtuiging zelf deden. De uitkomsten van dit onderzoek helpen bij een goede gezamenlijke besluitvorming in de spreekkamer. Dit omvat het verstrekken van alle informatie en controleren of deze begrepen is, maar ook aandacht hebben voor en nieuwsgierig zijn naar overwegingen van de patiënt. Als hieraan is voldaan, kan een gemaakte keuze nooit een verkeerde keuze zijn.