Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag, een dag waarop ook MST extra aandacht vraagt voor de ziekte dementie. Één op de vijf mensen krijgt dementie en de ziekte is helaas ongeneeslijk. Het aantal mensen met dementie in Nederland is als gevolg van de vergrijzing bijna verzesvoudigd. Ook jij kent wellicht iemand die de ziekte heeft of er in de directe omgeving mee te maken heeft.

Stel je vraag over dementie
Veel mensen hebben vragen over deze hersenziekte. Daarom organiseren wij met onze afdelingen interne geneeskunde, ouderengeneeskunde, neurologie en medische psychologie #Alzheimerdag in MST. We geven antwoorden op vragen die leven bij mensen in ons ziekenhuis en voor iedereen die er meer over wil weten. Wat zijn de symptomen? Hoe herken je dementie? Hoe ga je ermee om, zelf of met de patiënt? Is behandeling of therapie mogelijk? Waar moet je rekening mee houden? Bedenk het maar.

Een luisterend oor
Op #Alzheimerdag in MST staat een multidisciplinair team klaar met een luisterend oor, antwoorden op je vragen en adviezen. Het team bestaat uit onder andere uit Dr. Sijben, Dr. Boersma, verpleegkundig specialisten Dorien en Karin, medewerkers van Dementie Twente en een contactclown die in de zorg voor mensen met dementie op een prettige en eigen manier connectie maakt.

Wil jij je verdiepen in dementie?
Wees welkom op woensdag 21 september tussen 11.00 en 17.00 uur in MST in Enschede in het atrium tegenover het restaurant op de begane grond. Aanmelden hoeft niet.

In aanloop naar deze bijzondere dag plaatst Dementie Twente een interactieve dementiebank in het ziekenhuisrestaurant. Neem plaats vanaf maandag 19 september en ontdek dat dementie zoveel meer is dan alleen vergeten.

Waar bent u naar op zoek?