Beeldbellen met Reumatologie

De afgelopen periode werden we door Corona, een tijd waarin drukte zoveel mogelijk vermeden moet worden, gedwongen naar alternatieven te kijken voor het gewone consult op de polikliniek. Eén van de alternatieven is een videoconsult. In het ziekenhuis werd op kleine schaal al gebruik gemaakt van Microsoft Teams.

Toen we als polikliniek Reumatologie startten met videoconsulten hebben we na afloop aan de patiënten die een videoconsult hadden gehad een aantal vragen gesteld. Deze vragen gingen onder andere over tevredenheid en gebruikersgemak. Deze zelfde vragen hebben we ook aan de artsen en verpleegkundigen gevraagd.

De conclusie van dit onderzoek is dat zowel patiënten als dokters/verpleegkundigen tevreden zijn over de zorg door middel van een videoconsult. Het videoconsult kan het gewone consult op de polikliniek niet vervangen maar is wel een goede aanvulling. Tevens blijkt dat Microsoft Teams hiervoor een goed en makkelijk systeem is. We zullen als polikliniek dan ook videoconsulten blijven doen. Hieronder een filmpje over hoe een videoconsult in zijn werk gaat.

Waar bent u naar op zoek?