Fysiotherapeutisch onderzoek bij de ziekte van Parkinson

Mensen met de ziekte van Parkinson kunnen bij ons op de polikliniek terecht voor een fysiotherapeutisch onderzoek (een zogenaamd consult Parkinson). Hiervoor krijgt u van de neuroloog een verwijzing en vervolgens wordt er een afspraak gemaakt met ons. Deze afspraak kunnen wij eventueel aansluitend aan uw bezoek met uw neuroloog plannen.

Het fysiotherapeutisch onderzoek duurt ongeveer 45 minuten en vindt plaats op polikliniek fysiotherapie. Er worden tijdens het onderzoek verschillende testen gedaan om uw ziekteverschijnselen vast te leggen. Hierna kunnen wij u een goed advies geven over de eventuele therapiemogelijkheden.

Van uw neuroloog krijgt uw voorafgaand aan het onderzoek een vragenlijst mee. Deze vult u thuis, eventueel met hulp, alvast in en en neemt u mee.

Voor uw onderzoek meldt u zich aan on ze balie op de polikliniek van de paramedische zorg, fysiotherapie (nummer 50) op onze locatie Ariënsplein in Enschede. Wij halen u vervolgens op uit de wachtruimte.

Als u het prettig vindt om iemand mee te nemen dan is dat geen probleem. Deze persoon kan desgewenst al uw onderzoeken bijwonen.Lees de test.

Waar bent u naar op zoek?