Inspanningstest en intakegesprek

Twee tot drie weken na ontslag van een hartinfarct en vier weken na ontslag van een openhartoperatie uit het ziekenhuis nodigen wij u uit voor een intakegesprek op de polikliniek.

U, en indien gewenst uw partner of een andere belangrijke naaste, hebben samen een intakegesprek met de verpleegkundig coördinator van de hartrevalidatie. Dit gesprek duurt maximaal 45 minuten. Tijdens het gesprek bespreken we hoe het gaat en welke ondersteuning u wenst om met uw hartaandoening om te leren gaan. Wij geven uitleg over het hartrevalidatieprogramma en bespreken van welke onderdelen van het hartrevalidatieprogramma u gebruik kan en wil maken. Samen maken we een behandelplan en spreken we met elkaar af wanneer u kan starten met de hartrevalidatie.

Fietstest

Voor aanvang van de hartrevalidatie ontvangt u een uitnodiging voor een maximale inspanningstest, ofwel een fietstest. De uitslag hiervan, samen met de informatie uit het intakegesprek en formulieren die u ingevuld hebt, zijn van belang voor een goede begeleiding in het beweegprogramma.

Waar bent u naar op zoek?