De spoeling

Als de verdoving goed ingewerkt is, prikt de arts met een dunne, holle naald door een botschotje in uw neus tot in de kaakholte. U kunt daardoor wat gekraak in uw hoofd voelen. Door de holle naald kan de arts pus en slijm uit de holte zuigen en deze spoelen met een zoutwateroplossing. Tijdens het spoelen, loopt het spoelvocht via de oorspronkelijke uitgang van de kaakholte naar de neusholte en kunt u het vocht via uw neus en keel in een bakje laten lopen. Na het schoonmaken van de holte is de ingreep klaar. Indien afgesproken, wordt de andere kaakholte nog gespoeld.
Soms wordt de pus opgestuurd voor laboratoriumonderzoek.

Na de spoeling 
U voelt zich waarschijnlijk meteen na de ingreep al een stuk beter. De ontsteking kan nu echt gaan genezen. Soms moet de ingreep na een week herhaald worden. Bij pijn mag u paracetamol (van apotheek of drogist) innemen volgens de dosering die op de verpakking is aangegeven. De verdoving is na maximaal twee uur uitgewerkt. Gedurende deze tijd kunt u beter niets eten of drinken in verband met verslik gevaar.
Op de dag van de kaakspoeling adviseren wij u het rustig aan te doen, niet te zwaar te tillen en niet te bukken of persen op de ontlasting. Spoel uw neus zonodig met een zoutoplossing. Snuit uw neus de eerste dagen na de ingreep niet. Het is beter om uw neus op te halen. Nies met open mond.

Waar bent u naar op zoek?