De opnamedag

Hoe laat?
Eén week voor de operatie op woensdag of donderdag verstuurd de afdeling Opname een brief naar uw huisadres met de bevestiging dat de OK doorgaat. Hierin staat vermeld waar en op welk tijdstip u op de opnamedag wordt verwacht.

Mocht uw operatie later op de dag plaatsvinden en u later aanwezig dient te zijn dan wordt u hierover één dag voor de operatie gebeld door de afdeling.

Neem voor opname uw legitimatiebewijs, uw medicijnen, uw geneesmiddelenpaspoort (een overzicht van de medicatie die u gebruikt) en eventuele allergiegegevens mee.

Krijgt u in de tussenliggende periode gezondheidsproblemen, zoals verkoudheid, griep of een infectie (ontsteking), neem dan direct contact op met het afdeling Opname. Het kan dan nodig zijn de operatie uit te stellen.

De ingreep vindt plaats op de operatiekamer. Het precieze tijdstip van de ingreep is van meerdere factoren afhankelijk, waaronder andere operaties op dezelfde dag. Hierdoor kan het zijn dat u pas in de loop van de dag geopereerd wordt.

Overige voorschriften
Voor de operatie gelden een aantal voorschriften:

  • laat haarspelden en sieraden, zoals ringen en oorbellen thuis, in verband met de hygiënevoorschriften en uw veiligheid;
  • verwijder nagellak van handen en voeten, make-up en mascara. De kleur van de huid en het nagelbed geeft de anesthesioloog tijdens de ingreep belangrijke informatie over uw lichamelijke toestand.

Vervoer
Wij vragen u van tevoren uw vervoer naar huis te regelen. Door de behandeling is zelfstandig naar huis reizen per auto, fiets of openbaar vervoer onverantwoord.