Orthopedisch schoenmaker

Een orthopedisch schoenmaker is gespecialiseerd in het maken van op maat gemaakt schoeisel. Hij of zij geeft advies over de schoenkeuze en maakt eventueel inlegzolen en aanpassingen aan de schoen. Waar nodig vervaardigt de orthopedisch schoenmaker individueel op maat gemaakt schoeisel. Naast het verminderen van pijn, probeert de orthopedisch schoenmaker het aan- en uittrekken van de schoenen te vergemakkelijken.

Hoe krijgt u een verwijzing voor de orthopedisch schoenmaker?
Voor de orthopedisch schoenmaker heeft u een verwijzing van een huisarts, reumatoloog of andere medisch specialist nodig. Wanneer u denkt dat een orthopedisch schoenmaker u kan helpen, neem dan contact op met één van deze artsen voor een verwijzing.

Krijgt u een vergoeding?
De orthopedisch schoenmaker en orthopedische schoenen of andere door de orthopedisch schoenmaker verstrekte aanpassingen worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed. U kunt dit in de polis van uw ziektekostenverzekering nalezen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar om na te gaan in welke mate de orthopedisch schoenmaker voor u vergoed wordt en welke kosten u precies kunt declareren.

Contact
Hieronder vindt u adressen van orthopedische schoenmakers in de regio.

Enschede

Hengelo

Haaksbergen

Waar bent u naar op zoek?