Kick-off CONNECT Hartfalen Regio Twente

De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie, de vakgroepen Cardiologie van MST en ZGT en de huisartsen organisaties THOON en FEA organiseren op maandag 16 november 2020 een kick off bijeenkomst van het project Connect Hartfalen in de regio Twente.

Connect Hartfalen heeft als doel regionaal de organisatie rondom patiënten met hartfalen te verbeteren conform de LTA Hartfalen. Uitgangspunt hierbij is dat het verwijzen en terugverwijzen van patiënten met hartfalen volgens vastomlijnde afspraken gaat plaatsvinden, evenals de (transmurale) palliatieve en terminale zorg voor patiënten met hartfalen. Een goede afstemming tussen de zorgverleners in de 1e , 2e en 3e lijn kan op die manier tot betere hartfalen zorg leiden.

De kick off is bedoeld voor alle zorgverleners die direct te maken hebben met hartfalen zoals cardiologen, arts-assistenten, verpleegkundig specialisten hartfalen, hartfalen verpleegkundigen, huisartsen, praktijk ondersteuners huisartsenpraktijk en gespecialiseerde wijkverpleegkundigen. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. De kick-off is bedoeld als startpunt van de scholingscarrousel “Shared Care Hartfalen” die i.s.m. TCOI in 2021 zal starten.

Programma “Samen zorgen voor hartfalen patiënten in Twente”

Datum: maandag 16 november 2020
Aanvang: 17.30 uur ontvangst met diner-buffet, het programma start om 19.00 uur
Locatie: Hotel Van der Valk Hengelo (Bornsestraat 400, 7556 BN Hengelo)

  • Welkom: CONNECT HF Twente werkgroep en Martin Hemels (cardioloog Rijnstate) van NVVC Connect
  • Opsporen en diagnostiek van hartfalen in de eerste lijn: Jaap van Soest (huisarts)
  • Diagnostiek en behandeling van hartfalen in de 2e lijn: Gerard Linssen (cardioloog ZGT) en Mieke van den Heuvel (cardioloog MST)
  • Advanced derdelijns hartfalen behandeling: Kevin Damman (cardioloog UMCG)
  • Hartfalenpoli en individueel zorgplan: Alexander van Balen (Verpleegkundig Specialist Hartfalen ZGT) en Peter Spekreijse (Verpleegkundig Specialist Hartfalen MST)
  • Samenwerken tussen de lijnen bij hartfalen: Anja van Kempen (huisarts) en Mieke Wijnen (programma coördinator CVRM)
  • Samenvatting, ondertekening en nawoord: CONNECT HF Twente werkgroep en Martin Hemels (cardioloog Rijnstate) van NVVC CONNECT
  • Afsluiting om 21.00 uur

De aanmelding voor de live bijeenkomst door maximaal 30 personen in een “Corona-proof” zaal is gesloten. U kunt zich alleen nog aanmelden voor deelname middels een livestream.

Vragen en aanmelden

U wordt verzocht zich aan te melden via het digitale inschrijfformulier via de NVVC CONNECT website voor “online” deelname. Aanmelden is mogelijk tot en met 13 november 2020.

Deelname is kosteloos. Mocht u zich willen afmelden, dan kunt u dit ook doorgeven via de NVVC CONNECT site.

Accreditatie

Voor deze avond is accreditatie aangevraagd voor de verschillende disciplines.

Waar bent u naar op zoek?