Op 29 november ontving het Neurocentrum een delegatie neurologen en neurochirurgen uit de republiek Tatarstan. De specialisten uit Tatarstan – in hun eigen land uitgeroepen tot “dokter van het jaar” – waren op studiereis door West-Europa. Doel van hun bezoek aan het Neurocentrum was om te leren over medische innovaties op het gebied van neurologie en neurochirurgie.

Werkbezoek uit Tatarstan

De republiek Tatarstan is een van de meest ontwikkelde en economisch snelst groeiende regio’s van de Russische Federatie. De lokale overheid is een groot investeringsprogramma gestart voor technologische innovatie in de gezondheidszorg. Dit was reden om hun beste artsen uit te zenden voor een werkbezoek aan MST, waar er veel nieuwe ontwikkelingen zijn (in samenwerking met Universiteit Twente).

Bezoek Tatarstan aan Neurocentrum Twente
Delegatie uit Tatarstan, met neuroloog van Vugt en neuroloog / klinisch neurofysioloog van Putten

EEG, neuromodulatie en robotchirurgie

In het Neurocentrum leerden de artsen over innovatieve EEG diagnostiek (neuromonitoring, onder andere bij coma), neuromodulatie (het rechtstreeks elektrisch stimuleren van delen van het zenuwstelsel), robotchirurgie van de wervelkolom en over het concept aandoeningsgericht organiseren van zorg. Tevens werd een bezoek afgelegd aan de Intensive Care en de Klinische Neurofysiologie. ’s Middags kreeg de delegatie een rondleiding op het Center for Technical Medicine van de Universiteit Twente.

Waar bent u naar op zoek?