Op 19 november kwam oud-patiëntje Emma naar de kinderafdeling in MST. En ze had iets bij zich! Medisch pedagogisch zorgverlener Sylke de Jong vertelt.

Sylke en Emma

“Aan het eind van de middag kwam oud-patiëntje Emma (6 jaar) trots bij ons de afdeling op lopen. Verstopt achter een grote Bumba ballon, liep ze de speelkamer binnen. Ik had Emma al verwacht op de afdeling, haar moeder Lieke had ons al gebeld met een wel heel leuke vraag. Of we een afspraak konden inplannen, omdat haar dochters een verrassing hadden voor ons. Spannend, natuurlijk maken wij tijd voor verrassingen.”

“Wat bleek, Emma heeft samen met haar zusje Nora meegedaan aan een Intertoys winactie: je mocht een verlanglijstje maken door twee cadeaus uit de folder uit te knippen. Vervolgens kon je dit lijstje inleveren bij de winkel en dan werd er aan het eind van de actie een lijstje getrokken. Degene van wie het lijstje getrokken werd mocht de wenscadeautjes komen ophalen.”

“Nu was het lijstje van Emma en Nora wel erg bijzonder; zij wilden de cadeautjes winnen voor de kinderen op de kinderafdeling bij ons in het ziekenhuis. En dat is ze gelukt! Samen met hen zijn wij de geluksvogels! Naast de cadeautjes die zij gewonnen hebben, loopt er nog een inzamelingsactie opgestart door de zusjes. Hiervan wordt er een tegoedbon gekocht, om nog ander gewenst speelgoed aan te schaffen voor de kinderafdeling.”

“Wat zijn we blij met deze toppers! Wat ontzettend lief dat ze aan ons hebben gedacht en dit voor ons willen betekenen. Alsof dat nog niet genoeg was, hebben de meiden ook gedacht aan alle medewerkers: we kregen een bos bloemen en een heerlijke taart om ons te bedanken voor onze inzet dag en nacht. Super! Emma en Nora, bedankt!”

Waar bent u naar op zoek?