Dag van de Zorg: Ik denk aan jou

Bijzondere herinneringen
In het kader van de Dag van de Zorg vroegen we onze volgers of zij een mooie herinnering aan MST verpleegkundigen hebben. En daar kregen we veel reacties op! Dit is een greep uit de bijzondere verhalen. De verhalen vertellen stuk voor stuk hoe onze verpleegkundigen, maar ook fysiotherapeuten, roomservice medewerkers, artsen en verpleegkundig specialisten elke dag met hart en ziel zorgen.

Ik bedank de fysio op C3. Timo is de naam van de fysiotherapeut geloof ik. Die heeft mij aan het lopen gekregen. Voor hem is het zijn werk, maar voor mij een levensverandering wat met geen pen te beschrijven is. Van roller naar loper. Natuurlijk heeft de chirurg mij geopereerd, maar zonder zijn positieve instelling was het mij niet gelukt. Ook het geduld van hem.. Klasse gewoon!

Diana

Mijn vader heeft heel vaak op de longafdeling van MST zijn tijd doorgebracht. Op het laatst noemde hij het zijn “buitenverblijf.” Dokter Kroondijk in die tijd was zijn favoriete arts, later dokter Ijsvogel.

Hele mooie en zeker mindere momenten heeft hij daar gehad. Af en toe maakte hij voor het personeel een mooie tekening. Iedereen kende “meneer Jansen de kunstenaar”. Hij was altijd erg tevreden: ‘Ze zijn hier zo lief voor me, echt!’ Mooie herinneringen, vele ontwikkelingen meegemaakt, en altijd tevreden geweest.

Silvia

Lianne van het VKC. Zo lief en zo supersnel gehandeld toen ik ons zoontje voor het eerst bij mij had een uur na de keizersnede en hij stikte. Ze heeft hem snel weggebracht en ons daarna zo snel mogelijk gerustgesteld! Helaas hebben we haar daarna niet meer terug gezien, maar nog wel even een kaartje langsgebracht voor haar!

Debby

Caroline, verpleegkundig specialist mammapoli Oldenzaal. Topper eerste klas. Waar ik soms tegen muren aanliep kon zij ze afbreken. Kennis met haar gemaakt 12 jaar geleden na de eerste keer borstkanker. Tot mijn grote opluchting was ze er nog na de 2e diagnose. Iets speciaals, nee ze is er als je haar nodig hebt, luisterend oor, tijd nemend en gewoon een heel bijzonder mens. Een topper dus.

Jeanette

Tineke en alle dames van de oncologie en immunotherapie rituximab. Ondanks alles heel wat afgelachen tijdens de behandeling van mijn man, alweer heel wat jaartjes geleden! Nu komt mijn man ze nog regelmatig tegen als hij voor controle moet. Altijd zijn ze weer bereid voor een opwekkend praatje. Top verpleging!

Kitty

Dank aan alle dames (en de enkele heer) op de E6! Alle namen opnoemen is in dit geval niet nodig. Maar wat een toppers zijn jullie. Na mijn diagnose sep 2018 twee keer een maand hier gelegen in 2018 voor de chemo en nu helaas ook een korte opname tussendoor. Maar niemand is je vergeten, ze kennen je nog precies. Ik ben ze ook nooit vergeten, de liefste verpleegkundigen van de E6! Professioneel, lief, zorgzaam, behulpzaam; het zijn gewoon toppers!!!

Christina

Alle verpleegkundigen van afdeling C3. Ze waren allemaal heel erg lief, behulpzaam en zorgzaam tijdens mijn verblijf daar. Maar eentje (ik weet haar naam niet meer) was zo ontzettend lief. Ze heeft mijn haar gewassen nadat ik een week niet kon douchen omdat ik zo ernstig ziek was. Ze heeft veel moeite moeten doen om allerlei spullen te regelen om mijn haar te wassen terwijl ik op bed zat. Zo ontzettend lief dat ze daar tijd voor vrij heeft willen maken terwijl ze al zo druk zijn. En wat was het heerlijk om de eerste kan warm water over mijn haar te voelen gaan. Als ik terug denk aan de prettige dingen van mijn verblijf is dat het eerste wat bij me opkomt. Alle lieve verpleegkundigen bedankt, jullie zijn toppers!

Petra

De lieve, meelevende verpleegkundigen van de mammapoli en de cytostatica. Wat een warmte en mentale ondersteuning, geweldig!
Marleen

Nynke, verpleegkundige op de verloskamers. Wat een ontzettende lieverd! Hele bevalling bij ons gebleven en echt een goede steun aan gehad.
Pamela

‘Juud’ en ‘Vinnie’ (echte namen zullen vast Judith en Vincent zijn) van de gipskamer hebben er een feestje van gemaakt toen mijn zoontje van 9 zijn knie gebroken had. Er was ook nog een andere vrouw, waarvan ik de naam helaas niet ken, die ons ophaalde en ons ook erg vriendelijk en heel fijn geholpen heeft. Het maakte het bezoek aan de gipskamer een stuk minder erg dan het was. Keep up the good work! We komen binnenkort terug om het gips eraf te laten halen en wie weet mag er weer een “gezellig” nieuw gipsje om!

Mallory

Hendrique van het VKC. Zij heeft ons de hele ochtend begeleid toen we voor een keizersnede van onze eerste dochter kwamen. Super fijn om een vaste verpleegkundige te hebben die de voorbereiding doet en mee gaat naar de OK.
Sabine

Marjolijn van de interne geneeskunde. Zo lief, altijd aandacht en zorgzaam, zorgt ervoor dat alles minder erg voelt. Kortom een schat, samen met haar collega’s.
Karin

José de verloskundige die ons geholpen heeft. Wij hadden in 2017 een zwangerschapsafbreking en José heeft ons hierbij begeleid. Wat was ze super lief voor ons! Ze heeft ons naar de auto gebracht en zelf de rolstoel ingeleverd waar onze 2 euro nog in zat. Drie dagen later kreeg ik een briefje met de 2 euro erop geplakt. In januari bevallen van onze zoon. Daarvoor had ik een draaiing geprobeerd omdat de kleine in stuit lag en daar kwam José weer om de hoek! Zo lief dat ze me direct herkende en meeleefde!

Waar bent u naar op zoek?