Op donderdag 13 juni verrasten muzikanten van de vrijwilligersorganisatie Bedside Buskers patiënten in ons ziekenhuis in Enschede. “Door middel van optredens aan het bed van patiënten doorbreken professionele muzikanten de sfeer in het ziekenhuis”, zeggen de muzikanten.

“Je mag echt iets bijdragen op zo’n dag. Echt hartverwarmend”, zegt zanger Benjamin Kuijpers. Ook gitarist Luuk Nengerman is dankbaar dat hij dit mag doen. “Het is fijn om iemand een lichtpuntje te brengen als je hier de hele dag in zo’n ziekenhuis ligt. Zo’n zonneschijntje over die dag halen vind ik het mooiste wat ik als muzikant kan doen.”

“We gaan dit elke maand doen”, vertelt Rozemarijn van Erp (Medewerker Kwaliteit en Veiligheid). Ze is zeer tevreden over dit project. “Dat je mensen die maar moeilijk van hun kamer af kunnen komen op zo’n mooie manier even alles kan laten vergeten, is echt fantastisch!” Het positieve effect blijft niet beperkt tot de patiënten. Wij merken dat ook onze bezoekers en collega’s het leuk vinden en bij vinden dragen aan een positieve vibe!

Bekijk ook het item op TC Tubantia.

Waar bent u naar op zoek?