De Endometriose Stichting en MST organiseren op woensdagavond 22 mei een informatiebijeenkomst over endometriose. De sprekers gaan in op actuele thema’s rondom endometriose, waarbij de aanwezigen zelf ook vragen kunnen stellen.

Wat is endometriose

Endometriose is een ziekte waarbij op-baarmoederslijmvlies-lijkend-weefsel buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit kan leiden tot pijnlijke menstruaties in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid. Deze aandoening kan ook de kans op een zwangerschap ernstig verminderen. Er is nog geen genezing van deze ziekte mogelijk. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om endometriose te behandelen. Het is een aandoening waarover niet makkelijk gepraat wordt en die bovendien de kwaliteit van leven drastisch kan verminderen.

Informatiebijeenkomst

De informatieavond op 22 mei heeft als thema ‘Leven met Endometriose’ en wordt verzorgd door de Endometriose Stichting en Medisch Spectrum Twente. Verschillende sprekers zoals gynaecoloog drs. L. van Boven, gynaecoloog dr. M. Verberg en endometriosecoach drs. M. Glaubitz geven antwoorden op de vragen: Wat is endometriose? What’s hot and what’s new? Wie kunnen jou helpen en hoe? En wat kun je zelf?

Voor wie?

De informatieavond is bedoeld voor vrouwen met (vermoedelijk) endometriose. Maar endometriose heb je niet alleen en daarom zijn ook partners, moeders, vriendinnen en andere belangstellenden van harte welkom. Er is in het programma ook ruimte om in contact te komen met vrijwilligers van de Endometriosestichting, ervaringsdeskundigen en lotgenoten, om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Meer info en aanmelden

Datum en tijdstip: 22 mei 2019, 19.30u – 21.30u (Zaal open vanaf 19.00u)
Locatie: Auditorium MST Enschede, Koningsplein 1

Meld je hier aan voor deze bijeenkomst.

Waar bent u naar op zoek?