Wat genieten we toch weer lekker van het zonnetje! Zonlicht is ook een belangrijke bron van vitamine D, een stofje dat wij hard nodig hebben om gezond te blijven. Op naar buiten dus. Maar pas op voor de schadelijke gevolgen van de zon, vooral voor kinderen. Kinderen zijn namelijk extra gevoelig voor de zon.

Uitleg van dermatoloog Glade

We vroegen de dokter waarom dat is. Dermatoloog Conrad Glade van MST bevestigt dat juist bij kinderen schade door zonlicht gevolgen kan hebben; hun huidcellen zijn extra kwetsbaar. Doordat kinderen in de groei zijn, gaat celdeling bij hen snel. Zó snel, dat niet alle beschadigde huidcellen kunnen herstellen voordat ze zich weer gaan delen. Dit zorgt voor een verhoogde kans op huidkanker op latere leeftijd. Daarom is bescherming tegen de zon zo belangrijk, juist voor kinderen.

Smeren, Kleren, Weren

Voor KWF Kankerbestrijding is dit reden genoeg om in de ‘zonmaanden’ ouders te bereiken met een campagne die wij van harte steunen:

Smeren, Kleren, Weren!

Bescherm je kind door goed te smeren, het dragen van bedekkende kleren en af en toe de zon te weren. Op de plaatjes hieronder vind je praktische tips over hoe je dat het beste doet.

[mk_gallery images=”47267,47257,47258″ image_size=”full”]

Bron: KWF Kankerbestrijding

Waar bent u naar op zoek?