Heb je ooit risico gelopen op hiv, maar heb je je nog nooit laten testen? Dat kan nu gratis en anoniem, in de week van 28 november tot en met 2 december.

Gratis hiv-sneltest

Bij Medisch Spectrum Twente, GGD Twente en PlusApotheek de Kolk kun je in deze week terecht voor een hiv-sneltest, gratis en anoniem. Hiermee vragen we aandacht voor het belang om meer te testen op hiv bij mensen die risico hebben gelopen. Dat is in principe iedereen die ooit onbeschermde seks heeft gehad. Ook mensen die in aanraking zijn geweest met besmet bloed kunnen risico lopen op hiv.

Snel, eenvoudig en gratis testen op hiv

  • Voor de test wordt één druppel bloed geprikt uit de vinger.
  • De test is gratis en de uitslag is binnen 20 minuten bekend.
  • Bij een positieve uitslag is nazorg geregeld.
  • Tijdens het testen is een verpleegkundig specialist of een verpleegkundig consulent hiv aanwezig die vragen over hiv en aids kunnen beantwoorden.

Waar en hoe kan ik me laten testen?

Aanmelden voor een afspraak bij MST kan vanaf 21 november, door op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur te bellen naar telefoonnummer 06-31751531. Je krijgt dan een oproepnummer, een tijd en de plaats waar de test wordt gedaan. Testen gebeurt in de week van 28 november.

Op dinsdag 29 november kun je tussen 16.30 en 19.30 uur zonder aanmelding langskomen bij:

  • GGD Twente, Nijverheidstraat 30 te Enschede;
  • PlusApotheek de Kolk, Bornerbroeksestraat 36 te Almelo.

Over hiv

In Nederland leven ruim 21.000 mensen met hiv. Deze ziekte is tegenwoordig goed te behandelen met medicatie. Mensen worden dan niet meer ziek van het virus en zijn niet meer besmettelijk voor anderen. Hierdoor wordt het aantal nieuwe hiv diagnoses elk jaar lager (in 2021 nog 411 per jaar). Helaas lopen er ook nog steeds ongeveer 1640 mensen rond met hiv zonder het zelf te weten. Zij worden niet behandeld en kunnen dus wel ziek worden en het virus op anderen overbrengen. Mensen met hiv worden in MST in het hiv behandelcentrum behandeld.

Waar bent u naar op zoek?