Medisch Spectrum Twente mag zich ERAS® qualified Center noemen.

Vrijdag 19 juni ontving het ziekenhuis hiervoor het internationale ERAS-certificaat. Gemiddeld verblijft een patiënt door de implementatie van de ERAS richtlijnen na een darmoperatie korter in MST. De zorgverleners van MST doen er alles aan om een patiënt na een darmoperatie zo goed en snel mogelijk te laten herstellen. Dat kan door de patiënt niet alleen tijdens, maar ook vóór én na een darmoperatie zo goed mogelijk te begeleiden.

Om als ERAS® qualified Center in aanmerking te komen, werd MST opgeleid door het ERAS® Center of Excellence Martini Ziekenhuis Groningen. Namens dit centrum overhandigden ERAS-coördinator Henriëtte Smid-Nanninga, MSc en Hans de Boer, teamleider ERAS en treasurer van de ERAS® Society, het certificaat aan dr. Roland van Ieperen (anesthesioloog), Karla Mekkelholt (registratiemedewerker) en Willem Marsman (coördinator ERAS) als leden van het ERAS-kernteam van MST.

Vandaag hebben een aantal leden van het multidisciplinaire ERAS-kernteam het ERAS-certificaat aangeboden aan Jan den Boon lid Raad van Bestuur MST. De volgende stap is de mooie resultaten te borgen in de keten en implementatie van de ERAS-richtlijnen voor andere operatieve behandeltrajecten.

Waar bent u naar op zoek?