Mijn bevalverhaal: Zoë

Op 28 februari 2020 zijn wij de trotse ouders geworden van Lauren Snippert. Hierbij deel ik graag mijn bevallingsverhaal.

Na twee nachten voorweeën (ik was 40 weken en 5 dagen zwanger) was de bevalling nog steeds niet begonnen. De verloskundige gaf aan dat als ik nog een dag met voorweeën zou rondlopen ik moest bellen. Zo gezegd, zo gedaan. Verloskundige Marèl kwam thuis en gaf aan dat ik al 4 centimeter ontsluiting had! De bevalling was al begonnen zonder dat ik het door had, en een uur later huppelde ik letterlijk met bijna 5cm ontsluiting MST in. Volgens mij keek het personeel wat verbaasd toen ze hoorden hoeveel ontsluiting ik al had. Ik voelde me nog erg goed en door de zwangerschapsyoga die ik gevolgd had kon ik iedere wee goed opvangen.

In Medisch Spectrum Twente werden al snel mijn vliezen gebroken. Ondanks de vele goede weeën die volgde, bleef de teller hangen op bijna 5cm… De baby lag, zo bleek later, in de “sterrenkijker” houding. Een ruggenprik volgde en Marèl heeft mij op dat moment overgedragen aan het personeel van MST.

“Aan alle vrouwen die nog moeten bevallen: een bevalling kan ook net als mijn bevalling een hele mooie ervaring zijn!”

De ruggenprik was goed gezet door de anesthesist. Ik voelde bijna geen pijn. Wat een droombevalling dacht ik nog ! De assistent-gynaecoloog gaf bij 10cm ontsluiting aan dat ik mocht gaan persen. Persen? Nog steeds voelde ik vrijwel niets. Ik heb drie marathons gerend, maar op eigen kracht de laatste fase van de bevalling volbrengen was pittiger. Uiteindelijk heb ik mijn dochter Lauren zonder echte persweeën op 28 februari op de wereld gezet. Geweldig om zelf te ervaren tot wat voor topprestatie eigenlijk alle vrouwen ter wereld in staat zijn. En mijn eigen verloskundige Marèl, die was ook bij dit moment aanwezig, uit eigen interesse.

Na de bevalling werden we goed verzorgd door een mannelijke verpleger op de afdeling. Als mannen onder elkaar verzorgde deze verpleger en mijn vriend samen Lauren. Dit vond ik zo tof om te zien! Al met al kijk ik dan ook terug op een hele mooie bevalling in het MST. Alle vrouwen die nog moeten bevallen wil ik meegeven dat een bevalling niet altijd “horror” hoeft te zijn. Een bevalling kan ook net als mijn bevalling een hele mooie ervaring zijn. Ook wanneer misschien niet alles perfect volgens het boekje verloopt!

Waar bent u naar op zoek?