Vandaag, op Bevrijdingsdag, heeft minister Ank Bijleveld van Defensie, voor gebak gezorgd voor de medewerkers van MST. In een verkenningsvoertuig kwam ze aan bij MST, samen met een militaire ziekenauto.

De landmacht bracht vandaag gebak naar 35 instellingen om het zorgpersoneel te bedanken voor hun inzet in de strijd tegen het coronavirus. Defensie is betrokken (geweest) in deze zorginstellingen door inzet van medisch personeel en materieel.

Minister Bijleveld overhandigde één van de dozen met gebakjes aan Sophia de Rooij, voorzitter van de Raad van Bestuur. Minister Bijleveld bedankte MST voor de inzet en de goede samenwerking. “Op dit moment werken er nog 400 defensiemedewerkers in zorginstellingen en er is een schip met apparatuur onderweg naar de Cariben. Er is taart voor iedereen, het hele ziekenhuis werkt mee. De dag waarop we 75 jaar vrijheid vieren, is hier een prima moment voor”, aldus de minister.

Sophia de Rooij sprak haar waardering uit voor de hulp van defensie, en voor dit gebaar. “Wij moeten jullie bedanken. In 2008 hebben jullie ons geholpen toen er een bacterie was, nu met corona. Dit jaar zijn we 50 jaar een opleidingsziekenhuis, daarvan werken we al vele jaren samen met Defensie. De bedanktaartjes zijn heel welkom!”

Namens MST waren verder aanwezig Eric Rikkert van de Raad van Bestuur, en Eino van Duyn, voorzitter medische staf. Ook drie ‘MST militairen’ waren van de partij.

Waar bent u naar op zoek?