MST behandelcentrum NF1 krijgt A-status

Wij feliciteren onze collega’s die samenwerken in het behandelcentrum NF1 met het behalen van de A-status. De A-status heeft een geldigheidsduur van 5 jaar en geeft aan dat alles binnen het NF1 centrum goed geregeld is.

NF1 staat voor Neurofibromatose type 1, een zeldzame aandoening die chronisch en erfelijk is, en vooral huid-, bind- en zenuwweefsel aantast. Ongeveer 1 op de 3000 mensen wordt hiermee geboren. De ziekte kan zich op allerlei verschillende manieren uiten. Zelfs binnen één familie komen grote verschillen in de ziekteverschijnselen voor. Daarom worden patiënten in een multidisciplinair team behandeld. Voor volwassenen zijn dat een dermatoloog, internist-oncoloog en een neuroloog. Het kinderteam bestaat uit een kinderarts, kinderneuroloog, oogarts en medisch psycholoog. Er vindt daarnaast nauwe samenwerking plaats met andere specialismen binnen ons ziekenhuis, waaronder orthopedie en revalidatiegeneeskunde (in samenwerking met revalidatiecentrum Roessingh).

In het oosten van het land is MST het enige behandelcentrum. Wij behandelen zo’n 30 volwassenen en 35 kinderen per jaar.

Waar bent u naar op zoek?