Niemand wil er echt bij stil staan, maar het kan zomaar gebeuren dat je kind naar het ziekenhuis moet. Voor een opname die al langer bekend is, maar er kan ook sprake zijn van een acute situatie. Als je dan hele dagen in het ziekenhuis moet doorbrengen is het voor ouders fijn als ze zich even terug kunnen trekken uit de ziekenhuiswereld. Dat kan straks in onze nieuwe Ronald McDonald huiskamer in het Vrouw Kind Centrum van MST. Jan den Boon, lid van de Raad van Bestuur van MST en Stefan van Dijk, voorzitter van het Ronald McDonald Huis Zwolle hebben hun handtekening gezet onder de overeenkomst die dit mogelijk maakt.

Een opname heeft grote impact

Jan den Boon is blij dat de Ronald McDonald Huiskamer er nu snel komt: “We hadden al langer de wens voor een huiskamer omdat het een grote impact heeft op een gezien als een kind wordt opgenomen in het ziekenhuis. We vinden het belangrijk dat ouders tot rust kunnen komen in een huiselijke sfeervolle omgeving, maar toch in de buurt zijn van hun zieke kind.”

Uitleg van ontwerp door Marloes Bosch

Ontwerp

De huiskamer is ontworpen door Marloes Bosch van Roodbosch Interieurstyling en wordt sfeervol ingericht door Kato Projectinrichting, beide uit Enschede. Dankzij vele sponsoren gaat een lange wens in vervulling en is er in het voorjaar een prachtige huiselijke ruimte waar ouders zich even kunnen terugtrekken, kunnen koken, tv kijken of een spelletje kunnen spelen met andere kinderen uit het gezin.

Materialen die gebruikt gaan worden

 

Waar bent u naar op zoek?