MST in Enschede en de gezondheidsregio EUREGIO, gehuisvest op de campus van de EUREGIO-KLINIK in Nordhorn, zullen in de nabije toekomst de grensoverschrijdende samenwerking verder versterken: MST is daartoe op 1 juni jl. als nieuw lid toegetreden tot het grensoverschrijdende gezondheidsnetwerk.

Onder voorzitterschap van MST heeft het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) in 2012 al gewerkt aan het optimaliseren van spoedeisende zorg door middel van de EUREGIOnale-samenwerking. In samenwerking met Duitse en Nederlandse ziekenhuizen, meldkamers en hulpdiensten is de samenwerking in het grensgebied verder uitgebouwd dankzij diverse pilotprojecten. Dit omvat ook het Prepare project, waarbij ook EUREGIO-KLINIK betrokken was.

Sophia de Rooij, voorzitter van de Raad van Bestuur MST en het ROAZ:  “Ons doel is om de komende maanden gezamenlijk te onderzoeken hoe de grensoverschrijdende samenwerking verder vorm kan worden gegeven in de niet acute zorg vanuit bijvoorbeeld de projecten “Regional Competence Centers Nursing (ReKo) en ” Pandemic Competence Center EUREGIO (PKZE).”

Directeur van de EUREGIO gezondheidsregio, Thomas Nerlinger, is bijzonder verheugd: “Onze regionale gezondheidszorg met zijn competente dienstverleners en uitstekende structuren biedt ideale randvoorwaarden voor topzorg. Gezondheidsregio EUREGIO omvat in Nederland, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen (NRW) 3,4 miljoen mensen in 129 steden en gemeenten. Van ons snelgroeiende, grensoverschrijdende gezondheidsnetwerk zijn zo’n 180 leden uit de regio Twente, de Grafschaft Bentheim tot aan het Münsterland enthousiast partner. We zijn erg blij dat we nu ook Medisch Spectrum Twente, een zeer competente samenwerkingspartner uit Nederland, aan onze zijde hebben.”

Met medewerking van de directie van zowel organisaties en vertegenwoordigers van de EUREGIO als van de bij de organisaties aangesloten artsen zullen in een eerste gezamenlijke conferentie, te houden in het najaar van 2020, de volgende vragen worden beantwoord: hoe is de (ouderen) zorg georganiseerd, welke oplossingen & problemen komen we tegen en wat kunnen we van elkaar leren?”

Waar bent u naar op zoek?