Een groep MST’ers kreeg onlangs de unieke kans om mee te gaan met een werkbezoek naar Amerika. Santeon organiseerde deze reis voor alle Santeon ziekenhuizen om samen van anderen te kunnen leren. Het reisgezelschap bracht bezoeken aan zogenoemde Magneetziekenhuizen en nam deel aan het ‘Magnet Congres’ in Denver.

Ziekenhuizen met een Magneet certificering staan erom bekend dat ze beter in staat zijn medewerkers aan te trekken dan andere ziekenhuizen: de kwaliteit van zorg is er hoger, de patiënttevredenheid groter en ze scoren hoog op verpleegkundig leiderschap. Wat kunnen we daarvan leren voor MST? Verpleegkundige Marloes Lammers reisde mee en vertelt erover in deze vlog.

Over Santeon

MST is een Santeon ziekenhuis. Santeon is de Nederlandse ziekenhuisgroep waarbinnen zeven topklinische ziekenhuizen open samenwerken met als doel de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing. Wat de samenwerking uniek maakt, is dat onze professionals bij elkaar in de keuken kijken. Ze vergelijken de resultaten van behandelingen. De beste resultaten worden overgenomen en als standaard geïmplementeerd. Zo wordt de zorg steeds beter. Om de waarde voor onze patiënten te vergroten.

Waar bent u naar op zoek?