Het was druk in Medisch Spectrum Twente in Enschede afgelopen zaterdag. Zo’n 5000 bezoekers liepen in het ziekenhuis rond om achter de schermen te kijken tijdens de jaarlijkse Open Dag.

Bijna 300 medewerkers en vrijwilligers van MST stonden zaterdag klaar om te vertellen over hun werk, maar er was vooral van alles te doen. Zo kon er op diverse plekken in het ziekenhuis een operatie of onderzoek gedaan worden, zoals een endoscopie op een paprika bij het Endoscopiecentrum. In het Vrouw Kind Centrum zijn er zieke knuffels beter gemaakt en medewerkers van de Spoedeisende Hulp hebben veel armen van een verbandje voorzien.

Nieuw tijdens de Open Dag was de mogelijkheid om het ziekenhuismuseum te bezoeken. Hier kregen geïnteresseerden een unieke indruk van meer dan 130 jaar ziekenhuisleven in Twente. Ook voor het eerst lieten medewerkers van de afdeling Medische Technologie zien wat hun werk inhoudt, kon de energiecentrale bij Vastgoed & Huisvestiging bekeken worden, was het mogelijk om op bezoek te gaan bij de zorgprofessionals van de afdeling Bijzondere Tandheelkunde en een rondleiding te krijgen in het mortuarium.

Aftermovie

Foto’s

[mk_gallery images=”52833,52834,52835,52836,52837,52838″ image_size=”medium”]
Waar bent u naar op zoek?