Op dinsdag 17 december hebben de leden van de Raad van Toezicht van Medisch Spectrum Twente Peter den Oudsten benoemd als voorzitter van de RvT. Den Oudsten volgt Frans van Vught op, die na een periode van tien jaar op 1 januari 2020 zijn functie neerlegt. MST krijgt met de komst van Den Oudsten opnieuw een ervaren bestuurder op een belangrijke positie.

Peter den Oudsten is geen onbekende voor de regio Twente. Zo was hij van 2005 tot 2015 burgemeester van Enschede en daarna tot voor kort burgemeester van Groningen,. Ook was Den Oudsten voorzitter van Regio Twente, een samenwerkingsverband tussen verschillende regionale organisaties. Volgens Den Oudsten hebben de rol en de positie van ziekenhuizen altijd zijn interesse gehad: “Het is een complexe organisatie in een complex stelsel. MST is een topklinisch ziekenhuis met veel onderzoeksverbindingen waardoor MST meer is dan alleen een groot ziekenhuis.”

Ervaren bestuurder

Voorzitter van de Raad van Bestuur van MST Sophia de Rooij is blij met de benoeming van Den Oudsten: “Hij kent Twente en voor ons als ziekenhuis in het hart van deze regio is dat heel belangrijk. Bovendien is hij net als de vertrekkende voorzitter Frans van Vught een zeer ervaren en gedreven bestuurder met een groot netwerk en in het huidige ziekenhuislandschap is dat onontbeerlijk.”

De Raad van Toezicht bestaat naast Den Oudsten uit zes andere leden en is met deze benoeming weer compleet.

Waar bent u naar op zoek?