De vakgroep orthopedie van MST organiseert in samenwerking met het MST leefstijlportaal op zaterdag 23 september een Open Dag. Iedereen van jong tot oud is van harte welkom tussen 11.00 en 14.00 uur.

Er is dan een parcours/circuit door het hele ziekenhuis aangelegd. Denk hierbij aan de Smoothie bike, activiteiten bij fysiotherapie, de ‘beweegtuin’, het Teddybeer hospitaal voor de kids en een inkijkje bij de polikliniek orthopedie. Daarnaast kunnen bezoekers meedoen aan een quiz, met een mooie prijs voor de winnaar.

Orthopedie is het medisch specialisme dat zorgt voor de behandeling van afwijkingen en ziekten aan het steun- en bewegingsapparaat. Het gaat over alles dat met spieren, pezen, banden en gewrichten te maken heeft. Orthopedie houdt mensen in beweging!

Op zaterdag 23 september  organiseren vakgroepen orthopedie door het hele land activiteiten met en voor patiënten. Doel van deze dag is om te laten zien wat orthopedie voor mensen kan betekenen. Patiënten en orthopedisch chirurgen vertellen hierover in een speciale Zorg voor beweging-krant, die op de landelijke publieksdag orthopedie beschikbaar is.

Jan-Willem Louwerens, voorzitter van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging, is blij met alle activiteiten. “We zijn er om mensen te helpen zo goed mogelijk te blijven bewegen. Want bewegen is leven. Bewegen houdt mensen vitaal, zelfredzaam en gelukkig!”

Waar bent u naar op zoek?