Regionale samenwerking ZGT, MST en SKB verbetert diagnostiek beeldvormende technologie

ZGT, MST en SKB werken samen op het gebied van beeldvormende technologieën, met een gemeenschappelijke ICT-oplossing PACSonWEB. Hiermee kunnen zorgverleners uit deze ziekenhuizen beeldvormende onderzoeken (röntgenfoto’s, CT, MRI en PET-CT scans) aanbieden aan de radioloog of nucleair geneeskundige met de meeste expertise op dat gebied. Dit betekent dat patiënten hun scan gewoon kunnen laten maken in hun eigen ziekenhuis en toch verzekerd zijn van een expert die de resultaten interpreteert, zelfs als deze zich in een ander ziekenhuis bevindt.

Dit is een unieke ontwikkeling in Nederland. Hierdoor wordt in alle drie de ziekenhuizen academische kwaliteit van diagnostiek geboden. Daarmee profiteren patiënten in de regio Twente en Achterhoek nu van de best mogelijke behandeling die natuurlijk begint met de juiste diagnose. Voorheen vond interpretatie van de resultaten (radiologische verslaggeving) plaats binnen de instelling waar het onderzoek plaatsvond.

De ziekenhuizen MST en ZGT maken sinds 29 maart gebruik van deze werkwijze en SKB zal in september van dit jaar hierbij aansluiten.

Waar bent u naar op zoek?